Snelle dipsausjes
Benodigdheden
- 3 kommetjes
- kleine garde of vork
- knoflookpers of
- snijplank met scherp mes
Ingrediënten
Basissaus
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 scheutje koffiemelk of kookroom
- peper en zout
Knoflooksaus
- 1 kommetje basissaus
- 3 teentjes knoflook
- snufje kerriepoeder
- 1 eetlepel ketjap
Cocktailsaus
- 1 kommetje basissaus
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel sherry of whisky
- snufje knoflookpoeder
- snufje paprikapoeder
kerriesaus
- 1 kommetje basissaus
- 1 eetlepel kerriepoeder
- snufje chilipoeder
- scheutje ketjap
Instructies
Basisrecept
- Per sausje maak je 1 hoeveelheid basissaus. Daar voeg je dan de overige ingrediënten aan toe.
- Doe per dipsaus 6 eetlepels mayonaise in een kommetje. Voeg al roerend wat koffiemelk of kookroom toe, zodat je sausje een mooie dikte krijgt. Voeg wat peper en zout toe en roer goed door.
Knoflooksaus
- Pel de knoflook en hak deze fijn of haal de knoflook door de knoflookpers. Roer de knoflook met kerriepoeder en de ketjap door de basissaus.
Cocktailsaus
- Roer de tomatenketchup, de sherry of whisky met de knoflook- en paprikapoeder door de basissaus en proef of het sausje voldoende op smaak is.
Kerriesaus
- Roer de kerriepoeder, de chilipoeder en de ketjap door de basissaus en proef of je het sausje voldoende op smaak vindt. Het kan per soort kerriepoeder nog wel eens verschillen hoe sterk de kerriesmaak is, voeg gerust wat meer kerriepoeder toe als je dat lekkerder vindt.
Notities
Ook lekker
Wentelteefjes
Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.
Kruidenboter recept voor bij stokbrood
Kruidenboter maak je zelf in een handomdraai met dit recept. Lekker bij stokbrood en een soepje of mosselen.
Mini quiche als party snack
Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches. Voor 24...
Gevulde eieren als borrelhapje
Met dit recept voor gevulde eieren zet je zo een lekker borrelhapje op tafel. Ideaal voor onverwachte visite. De eieren smaken ook lekker bij koude schotel.
Oliebollen voor een knallend Oud en Nieuw
Met dit traditionele recept om oliebollen te bakken ga je knallend het nieuwe jaar in. Lekker met rozijnen en poedersuiker.
Worstenbroodjes, een feestelijke traktatie
Worstenbroodjes zijn een feestelijke traktatie voor bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst. Hou er in je planning rekening mee dat de broodjes moeten rijzen.
Kalfskroketten, zo maak je die
Kalfskroketten zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, op deze video wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je kunt het hier ook nog nalezen, want het recept en de uitleg staan ook beschreven.