dipsausjes recept

Snelle dipsausjes

Het Culinair Geheugen
Met één basisrecept maak je in een handomdraai 3 verschillende dipsausjes
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 3

Benodigdheden

  • 3 kommetjes
  • kleine garde of vork
  • knoflookpers of
  • snijplank met scherp mes

Ingrediënten
  

Basissaus

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 scheutje koffiemelk of kookroom
  • peper en zout

Knoflooksaus

  • 1 kommetje basissaus
  • 3 teentjes knoflook
  • snufje kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketjap

Cocktailsaus

  • 1 kommetje basissaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel sherry of whisky
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje paprikapoeder

kerriesaus

  • 1 kommetje basissaus
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • snufje chilipoeder
  • scheutje ketjap

Instructies
 

Basisrecept

  • Per sausje maak je 1 hoeveelheid basissaus. Daar voeg je dan de overige ingrediënten aan toe.
  • Doe per dipsaus 6 eetlepels mayonaise in een kommetje. Voeg al roerend wat koffiemelk of kookroom toe, zodat je sausje een mooie dikte krijgt. Voeg wat peper en zout toe en roer goed door.

Knoflooksaus

  • Pel de knoflook en hak deze fijn of haal de knoflook door de knoflookpers. Roer de knoflook met kerriepoeder en de ketjap door de basissaus.

Cocktailsaus

  • Roer de tomatenketchup, de sherry of whisky met de knoflook- en paprikapoeder door de basissaus en proef of het sausje voldoende op smaak is.

Kerriesaus

  • Roer de kerriepoeder, de chilipoeder en de ketjap door de basissaus en proef of je het sausje voldoende op smaak vindt. Het kan per soort kerriepoeder nog wel eens verschillen hoe sterk de kerriesmaak is, voeg gerust wat meer kerriepoeder toe als je dat lekkerder vindt.

Notities

Tip
Heerlijk bij mosselen maar ook leuk om te serveren als dipsaus op bijvoorbeeld feestjes.
Met dank aan het kookschrift van Anneke Hendriks. Dit is een van de recepten die zij heeft gekregen van Greet, een voormalig collega.

Ook lekker

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.

Lees meer
Mini quiche als party snack

Mini quiche als party snack

Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches.   Voor 24...

Lees meer
Gevulde eieren als borrelhapje

Gevulde eieren als borrelhapje

Met dit recept voor gevulde eieren zet je zo een lekker borrelhapje op tafel. Ideaal voor onverwachte visite. De eieren smaken ook lekker bij koude schotel.

Lees meer
Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, op deze video wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je kunt het hier ook nog nalezen, want het recept en de uitleg staan ook beschreven.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This