kruidenboter

Kruidenboter

Het Culinair Geheugen
Kruidenboter lekker bij stokbrood bij een soepje of mosselen
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 1

Benodigdheden

  • mengkom 
  • vork
  • snijplank
  • schilmesje
  • bakpaper

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • uienpoeder
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes bladselderij

Instructies
 

  • Laat de roomboter uit de koelkast enkele uren zacht worden. De boter moet behoorlijk zacht zijn om de kruiden en specerijen er goed doorheen te kunnen mengen.
  • Was de verse kruiden en dep ze droog. Haal de blaadjes van de takjes bladpeterselie en bladselderij en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook en hak de knoflook heel fijn. Hak de bieslook fijn.
  • Roer in de mengkom de verse kruiden met het zout, de peper, de kerriepoeder, de paprikapoeder en wat uienpoeder goed door de roomboter. Als de boter zacht genoeg is, kan dat met een vork of eventueel met je handen. Proef of de smaak van de kruidenboter goed is, voeg anders nog wat extra kruiden of specerijen naar smaak toe.
  • Leg de kruidenboter als een worstje op het bakpapier en rol het bakpapier op. Draai de uiteinden van het bakpapier in tegengestelde richting, zodat er een worst ontstaat.
  • Laat de kruidenboter in de koelkast weer opstijven.

Notities

Tip
De kruidenboter is in de koelkast enkele weken houdbaar. Serveer bij stokbrood, soep of mosselen.
Met dank aan Anneke Hendriks voor het recept.

Ook lekker

Mini quiche als party snack

Mini quiche als party snack

Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches.   Voor 24...

Lees meer
Servische bonensoep, een gevulde soep

Servische bonensoep, een gevulde soep

​Servische bonensoep Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 4 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel snijplank met scherp...

Lees meer
Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, een complete maaltijd Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 8 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel...

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This