Kruidenboter
Benodigdheden
- mengkom
- vork
- snijplank
- schilmesje
- bakpapier
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- kerriepoeder
- paprikapoeder
- uienpoeder
- 10 sprietjes bieslook
- 3 takjes bladpeterselie
- 3 takjes bladselderij
Instructies
- Laat de roomboter uit de koelkast enkele uren zacht worden. De boter moet behoorlijk zacht zijn om de kruiden en specerijen er goed doorheen te kunnen mengen.
- Was de verse kruiden en dep ze droog. Haal de blaadjes van de takjes bladpeterselie en bladselderij en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook en hak de knoflook heel fijn. Hak de bieslook fijn.
- Roer in de mengkom de verse kruiden met het zout, de peper, de kerriepoeder, de paprikapoeder en wat uienpoeder goed door de roomboter. Als de boter zacht genoeg is, kan dat met een vork of eventueel met je handen. Proef of de smaak van de kruidenboter goed is, voeg anders nog wat extra kruiden of specerijen naar smaak toe.
- Leg de kruidenboter als een worstje op het bakpapier en rol het bakpapier op. Draai de uiteinden van het bakpapier in tegengestelde richting, zodat er een worst ontstaat.
- Laat de kruidenboter in de koelkast weer opstijven.
Ook lekker
Loempia’s met chilisaus – Lumpia Ketjil
Deze Indische loempia´s in chilisaus zijn lekker bij een rijsttafel. Vries ze in en je hebt altijd een snack bij de hand.
Kabeljauw in tomatensaus – Ikan Ritja-Ritja
Ikan Ritja-Ritja: kabeljauw in een pittige tomatensaus op Indische wijze klaargemaakt met Spaanse pepers en verse gember.
Courgettesoep, lekker gezond
Deze courgettesoep is lekker en gezond, want de soep zit boordevol met groentes.
Preisoep, een stevige maaltijdsoep
Preisoep, een lekker stevige maaltijdsoep voor winterse dagen met aardappelen, prei en rookworst.
Wentelteefjes
Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.
Indische kippensoep
Een lekker lichte exotische soep, op smaak gebracht met Spaanse peper, ketoembar, gember, ketjap manis, taugé en bieslook.
Chinese tomatensoep
Deze Chinese tomatensoep is een heerlijk exotische soep met noedels, gember en kruiden. Lekker als voorgerecht.
Zo maak je snel 3 verschillende dipsausjes
Met behulp van één basisrecept maak je in een handomdraai drie dipsausjes, lekker bij de borrel, stokbrood of mosselen.
Mosselen in witte wijnsaus
Deze mosselen in witte wijnsaus zijn gemakkelijk thuis te maken, serveer met stokbrood, knoflookboter en dipsausjes.
Indische bruine bonensoep, lekker pittig
Deze Indische bruine bonensoep is pittig en zit boordevol met gezonde groentes. De soep is goed gevuld, lekker als lunch.