kruidenboter

Kruidenboter

Het Culinair Geheugen
Kruidenboter lekker bij stokbrood bij een soepje of mosselen
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 1

Benodigdheden

  • mengkom 
  • vork
  • snijplank
  • schilmesje
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • uienpoeder
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes bladselderij

Instructies
 

  • Laat de roomboter uit de koelkast enkele uren zacht worden. De boter moet behoorlijk zacht zijn om de kruiden en specerijen er goed doorheen te kunnen mengen.
  • Was de verse kruiden en dep ze droog. Haal de blaadjes van de takjes bladpeterselie en bladselderij en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook en hak de knoflook heel fijn. Hak de bieslook fijn.
  • Roer in de mengkom de verse kruiden met het zout, de peper, de kerriepoeder, de paprikapoeder en wat uienpoeder goed door de roomboter. Als de boter zacht genoeg is, kan dat met een vork of eventueel met je handen. Proef of de smaak van de kruidenboter goed is, voeg anders nog wat extra kruiden of specerijen naar smaak toe.
  • Leg de kruidenboter als een worstje op het bakpapier en rol het bakpapier op. Draai de uiteinden van het bakpapier in tegengestelde richting, zodat er een worst ontstaat.
  • Laat de kruidenboter in de koelkast weer opstijven.

Notities

Tip
De kruidenboter is in de koelkast enkele weken houdbaar. Serveer bij stokbrood, soep of mosselen.
Met dank aan Anneke Hendriks voor het recept.

Ook lekker

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.

Lees meer
Indische kippensoep

Indische kippensoep

Een lekker lichte exotische soep, op smaak gebracht met Spaanse peper, ketoembar, gember, ketjap manis, taugé en bieslook.

Lees meer
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Deze Chinese tomatensoep is een heerlijk exotische soep met noedels, gember en kruiden. Lekker als voorgerecht.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This