Per sausje maak je 1 hoeveelheid basissaus. Daar voeg je dan de overige ingrediënten aan toe.
Doe per dipsaus 6 eetlepels mayonaise in een kommetje. Voeg al roerend wat koffiemelk of kookroom toe, zodat je sausje een mooie dikte krijgt. Voeg wat peper en zout toe en roer goed door.
Knoflooksaus
Pel de knoflook en hak deze fijn of haal de knoflook door de knoflookpers. Roer de knoflook met kerriepoeder en de ketjap door de basissaus.
Cocktailsaus
Roer de tomatenketchup, de sherry of whisky met de knoflook- en paprikapoeder door de basissaus en proef of het sausje voldoende op smaak is.
Kerriesaus
Roer de kerriepoeder, de chilipoeder en de ketjap door de basissaus en proef of je het sausje voldoende op smaak vindt. Het kan per soort kerriepoeder nog wel eens verschillen hoe sterk de kerriesmaak is, voeg gerust wat meer kerriepoeder toe als je dat lekkerder vindt.
Notities
TipHeerlijk bij mosselen maar ook leuk om te serveren als dipsaus op bijvoorbeeld feestjes.Met dank aan het kookschrift van Anneke Hendriks. Dit is een van de recepten die zij heeft gekregen van Greet, een voormalig collega.