Rettich salade

Rettich salade

Het Culinair Geheugen
Rettich is een pittige witte wortel die je in deze salade rauw mengt met gekookte eieren, appel, augurken en slasaus.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • pan met deksel
  • soeplepel
  • schaal of kom
  • snijplank
  • scherp mes
  • grove keukenrasp
  • eiersnijder
  • vork

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 200 gram rettich
  • 1 appel
  • 2 augurken zoetzuur uit een potje
  • 3 eetlepels slasaus
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breng in een pan met deksel zoveel water aan de kook dat de eieren volledig onder water kunnen staan. Leg, zodra het water kookt, de eieren met een soeplepel voorzichtig in het kokende water. Laat de eieren in 10-12 minuten hard koken. Haal de eieren uit het kokende water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren afkoelen.
  • Was en schil de Rettich en rasp deze grof. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel grof. Snij de augurk in kleine blokjes. Pel de eieren en prak drie eieren met een vork fijn. Snij het vierde ei in plakjes en houd apart.
  • Meng de rettich, appel, geprakte eieren, augurken en slasaus door elkaar, voeg eventueel een beetje peper en zout toe. Schep de salade op een leuke schaal en garneer met plakjes ei.

Tip

  • Deze salade is vers het lekkerste.

Notities

Rettich is een grote witte wortel, niet te verwarren met pastinaak. Rettich is groter en witter en smaakt anders. Rettich is familie van radijs en daar doet de smaak ook wel aan denken.  
Deze salade is lekker als aanvulling op de lunch of op stokbrood of een toastje.   
 
Bron: Mia Horyon, via Christ van Berlo
Trefwoord eieren, Rettich, Rettich, salade, eieren, tussendoortje, toastjes, salade, toastjes

Ook lekker

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.

Lees meer
Mini quiche als party snack

Mini quiche als party snack

Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches.   Voor 24...

Lees meer
Gevulde eieren als borrelhapje

Gevulde eieren als borrelhapje

Met dit recept voor gevulde eieren zet je zo een lekker borrelhapje op tafel. Ideaal voor onverwachte visite. De eieren smaken ook lekker bij koude schotel.

Lees meer
Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, op deze video wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je kunt het hier ook nog nalezen, want het recept en de uitleg staan ook beschreven.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This