Rettich salade
Benodigdheden
- pan met deksel
- soeplepel
- schaal of kom
- snijplank
- scherp mes
- grove keukenrasp
- eiersnijder
- vork
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 gram rettich
- 1 appel
- 2 augurken zoetzuur uit een potje
- 3 eetlepels slasaus
- peper en zout
Instructies
- Breng in een pan met deksel zoveel water aan de kook dat de eieren volledig onder water kunnen staan. Leg, zodra het water kookt, de eieren met een soeplepel voorzichtig in het kokende water. Laat de eieren in 10-12 minuten hard koken. Haal de eieren uit het kokende water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren afkoelen.
- Was en schil de Rettich en rasp deze grof. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel grof. Snij de augurk in kleine blokjes. Pel de eieren en prak drie eieren met een vork fijn. Snij het vierde ei in plakjes en houd apart.
- Meng de rettich, appel, geprakte eieren, augurken en slasaus door elkaar, voeg eventueel een beetje peper en zout toe. Schep de salade op een leuke schaal en garneer met plakjes ei.
Tip
- Deze salade is vers het lekkerste.
Notities
Ook lekker
Zaterdagse champignonkroketten
Om champignonkroketten zelf te maken, heb je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Gebruik groentebouillon voor vegetarische variant.
Loempia’s met chilisaus – Lumpia Ketjil
Deze Indische loempia´s in chilisaus zijn lekker bij een rijsttafel. Vries ze in en je hebt altijd een snack bij de hand.
Wentelteefjes
Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.
Kruidenboter recept voor bij stokbrood
Kruidenboter maak je zelf in een handomdraai met dit recept. Lekker bij stokbrood en een soepje of mosselen.
Zo maak je snel 3 verschillende dipsausjes
Met behulp van één basisrecept maak je in een handomdraai drie dipsausjes, lekker bij de borrel, stokbrood of mosselen.
Mini quiche als party snack
Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches. Voor 24...
Gevulde eieren als borrelhapje
Met dit recept voor gevulde eieren zet je zo een lekker borrelhapje op tafel. Ideaal voor onverwachte visite. De eieren smaken ook lekker bij koude schotel.
Oliebollen voor een knallend Oud en Nieuw
Met dit traditionele recept om oliebollen te bakken ga je knallend het nieuwe jaar in. Lekker met rozijnen en poedersuiker.
Worstenbroodjes, een feestelijke traktatie
Worstenbroodjes zijn een feestelijke traktatie voor bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst. Hou er in je planning rekening mee dat de broodjes moeten rijzen.
Kalfskroketten, zo maak je die
Kalfskroketten zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, op deze video wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je kunt het hier ook nog nalezen, want het recept en de uitleg staan ook beschreven.