Wentelteefjes
Benodigdheden
- diep bord
- klein kommetje
- kleine mengkom
- vork of garde
- keukenweegschaal
- koekenpan
- bakspatel
- snijplank
- scherp mes
Ingrediënten
- 25 gram suiker
- ½ theelepel kaneel
- 1 ei
- 2,5 deciliter melk
- 8 sneetjes oud brood
- 40 gram boter of margarine
Instructies
- Vermeng de suiker met de kaneel in een kommetje. Klop in de mengkom het ei met een vork of garde los. Voeg de kaneelsuiker toe aan het ei en klop goed door. Voeg de melk toe aan het ei-suikermengsel en roer goed door.
- Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij ze schuin doormidden.
- Haal de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en stapel ze op elkaar in het diepe bord. Zorg ervoor dat het brood het eimengsel helemaal heeft opgenomen.
- Laat in een koekenpan op middelhoog vuur de helft van de boter lichtbruin worden en bak de wentelteefjes in porties aan beide kanten lichtbruin. Gebruik voor een volgende portie de rest van de boter die je weer eerst op middelhoog vuur lichtbruin laat worden.
- Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op een schaal en presenteer met suiker of jam.
Tip
- In principe kun je al het oud brood gebruiken voor wentelteefjes maar wij vinden ze gemaakt met wit brood het lekkerste. Mocht je een keer suikerbrood over hebben, maak daar dan eens wentelteefjes van, ook heerlijk.
Ook lekker
Gefrituurde eieren uit de Indonesische keuken – Telor bumbu bali
Deze gefrituurde eieren zijn lekker bij een Indonesische rijsttafel als vegetarische bijgerecht wanneer je groentebouillon gebruikt.
Sambal goreng boontjes – pittig gefruite boontjes
Serveer deze pittige sperzieboontjes als onderdeel van een rijsttafel of bij een van de andere Indische recepten uit het Culinair Geheugen.
Nonnevotten met Carnaval
Een nonnevot is een in olie gefrituurdgistdeeg in de vorm van een strik. Nonnevotten worden traditioneel rond carnaval gegeten. Het gebak heeft de naam te danken aan de gelijkenis met de strik op het achterwerk van een non.
Rendang van runderstoofvlees
Rendang van runderstooflappen wordt langzaam gestoofd in een kruidige saus op basis van creamed kokos (Santen).
Loempia’s met chilisaus – Lumpia Ketjil
Deze Indische loempia´s in chilisaus zijn lekker bij een rijsttafel. Vries ze in en je hebt altijd een snack bij de hand.