Voor 16 hapjes

Benodigdheden

  • pan met deksel
  • kleine mengkom
  • keukenzeef (bij voorkeur van metaal)
  • snijplank en scherp mes
  • garde of houten lepel
  • eetlepel
  • soeplepel
  • spuitzak met groot spuitmondje
  • schaal om de eieren op te presenteren

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 4 eetlepels smeerboter
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • ½ – 1 eetlepel maggi aroma
  • ½ eetlepel citroensap
  • peterselie, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper

Dit recept hebben we gekregen mevrouw Giesen – Van Diepen, zij heeft de gevulde eieren leren maken op een kookcursus ongeveer 50 jaar geleden. Haar dochter en diens vriendinnen maken de eitjes ook nog steeds volgens dit recept, een echte klassieker.

Bereiding gevulde eieren

Breng in de pan ruim voldoende water aan de kook en leg de eieren met de soeplepel voorzichtig in de pan als het water kookt. Laat ze 10 minuten op laag vuur koken. Haal de eieren uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze verder verwerkt.

Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden. Schep het eigeel voorzichtig uit de eieren. Wrijf het eigeel door de keukenzeef, dat gaat het gemakkelijkste met de bolle kant van een lepel. Roer door het eigeel de boter, mayonaise, maggi en wat citroensap. Breng verder op smaak met wat peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en peterselie.

Laat de vulling een uurtje opstijven in de koelkast. Leg de eiwitten met de holte naar boven op een serveerschaal. Vul de spuitzak met het eigeelmengsel en spuit een mooie toef van het eigeelmengsel in de holtes van de eiwitten. Garneer eventueel met wat peterselie of paprikapoeder.

Bewaar de gevulde eieren, afgedekt in de koelkast totdat je ze serveert.

recept gevulde eieren
ingrediënten gevulde eieren

Tips

  • Als eieren te vers zijn, is het vaak lastig om ze te pellen. Gebruik daarom voor dit recept bij voorkeur eieren die minimaal een of twee weken oud zijn.
  • Gevulde eieren zijn lekker als borrelhapje, maar passen ook goed bij koude schotel.

Ook lekker

Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, op deze video wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je kunt het hier ook nog nalezen, want het recept en de uitleg staan ook beschreven.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This