Voor 16 hapjes

Benodigdheden

  • pan met deksel
  • kleine mengkom
  • keukenzeef (bij voorkeur van metaal)
  • snijplank en scherp mes
  • garde of houten lepel
  • eetlepel
  • soeplepel
  • spuitzak met groot spuitmondje
  • schaal om de eieren op te presenteren

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 4 eetlepels smeerboter
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • ½ – 1 eetlepel maggi aroma
  • ½ eetlepel citroensap
  • peterselie, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper
recept gevulde eieren

Dit recept hebben we gekregen mevrouw Giesen – Van Diepen, zij heeft de gevulde eieren leren maken op een kookcursus ongeveer 50 jaar geleden. Haar dochter en diens vriendinnen maken de eitjes ook nog steeds volgens dit recept, een echte klassieker.

Bereiding gevulde eieren

Breng in de pan ruim voldoende water aan de kook en leg de eieren met de soeplepel voorzichtig in de pan als het water kookt. Laat ze 10 minuten op laag vuur koken. Haal de eieren uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze verder verwerkt.

Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden. Schep het eigeel voorzichtig uit de eieren. Wrijf het eigeel door de keukenzeef, dat gaat het gemakkelijkste met de bolle kant van een lepel. Roer door het eigeel de boter, mayonaise, maggi en wat citroensap. Breng verder op smaak met wat peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en peterselie.

Laat de vulling een uurtje opstijven in de koelkast. Leg de eiwitten met de holte naar boven op een serveerschaal. Vul de spuitzak met het eigeelmengsel en spuit een mooie toef van het eigeelmengsel in de holtes van de eiwitten. Garneer eventueel met wat peterselie of paprikapoeder.

Bewaar de gevulde eieren, afgedekt in de koelkast totdat je ze serveert.

Tips

  • Als eieren te vers zijn, is het vaak lastig om ze te pellen. Gebruik daarom voor dit recept bij voorkeur eieren die minimaal een of twee weken oud zijn.
  • Gevulde eieren zijn lekker als borrelhapje, maar passen ook goed bij koude schotel.

Ook lekker

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.

Lees meer
Mini quiche als party snack

Mini quiche als party snack

Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches.   Voor 24...

Lees meer
Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten, zo maak je die

Kalfskroketten zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, op deze video wordt uitgelegd hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je kunt het hier ook nog nalezen, want het recept en de uitleg staan ook beschreven.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This