Courgettesoep
Benodigdheden
- soeppan van 5 liter
- snijplank
- scherp mes
- fijne keukenrasp
- dunschiller
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 courgettes
- stukje gember van ongeveer 3 cm
- 2 winterwortels
- 15 gram margarine
- 2 liter water
- 3-4 bouillontabletten of 3-4 eetlepels bouillonpoeder
Instructies
- Was de courgettes en snij in blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Pel en snipper de ui.
- Schil de gember en hak of rasp deze heel fijn.
- Smelt in de soeppan op middelhoog vuur de margarine totdat het schuim wegtrekt. Fruit de ui in de margarine totdat deze glazig ziet en voeg dan de blokjes courgette en wortel en de geraspte gember toe en roer goed door. Laat de groente enkele minuten smoren en roer regelmatig even door.
- Voeg het water, 3 bouillontabletten of 3 el. bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten doorkoken totdat de courgette en wortel gaar zijn. Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg eventueel nog een bouillonblokje of bouillonpoeder toe.
- Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
Tip
- Als je groente- of tuinkruidenbouillontabletten gebruikt is de soep vegetarisch
Notities
Meer soep
Preisoep, een stevige maaltijdsoep
Preisoep, een lekker stevige maaltijdsoep voor winterse dagen met aardappelen, prei en rookworst.
Indische kippensoep
Een lekker lichte exotische soep, op smaak gebracht met Spaanse peper, ketoembar, gember, ketjap manis, taugé en bieslook.
Chinese tomatensoep
Deze Chinese tomatensoep is een heerlijk exotische soep met noedels, gember en kruiden. Lekker als voorgerecht.
Indische bruine bonensoep, lekker pittig
Deze Indische bruine bonensoep is pittig en zit boordevol met gezonde groentes. De soep is goed gevuld, lekker als lunch.
Vissoep met garnalen
Dit vissoep recept met garnalen en zalm levert een goed gevulde soep op. Lekker als lunch met stokbrood en een salade.