Indonesische kippensoep

Indische kippensoep

Het Culinair Geheugen
Een lekker lichte exotische soep, op smaak gebracht met Spaanse peper
Voorbereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Indische
Porties 4 - 6 personen

Benodigdheden

  • soeppan van 4 liter
  • houten lepel
  • snijplank
  • scherp mes
  • knoflookpers

Ingrediënten
  

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bouillontabletten of 3 eetlepels bouillonpoeder
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 50 gram taugé
  • 1 Spaanse peper optioneel
  • enkele takjes bieslook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,5 liter warm water

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui fijn. Pel de knoflook en haal door de knoflookpers. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
    Verhit de olie in de soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de kipfiletblokjes aan. Doe de ui en de knoflook bij de kipfilet in de pan en fruit deze mee totdat de ui glazig ziet.
    Voeg de ketjap toe en roer goed door.  
    Voeg het water, de bouillontabletten of de bouillonpoeder, de ketoembar en de gemberpoeder toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de taugé toe en laat de soep10 minuten op laag vuur trekken.
    Hak, terwijl de soep trekt, de bieslook fijn.
    Garneer de soep voor het opdienen met de bieslook.

Tip

  • Hou je van een pittige soep: maak dan de Spaanse peper schoon, snij in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper fijn en voeg deze tegelijk met de ui en knoflook toe aan de soep en fruit deze mee.

Notities

Met dank aan Will Huijs-Roeffen voor het recept.
Trefwoord Indonesisch, kruidig, pittig, soep
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Deze Chinese tomatensoep is een heerlijk exotische soep met noedels, gember en kruiden. Lekker als voorgerecht.

Lees meer
Vissoep met garnalen

Vissoep met garnalen

Dit vissoep recept met garnalen en zalm levert een goed gevulde soep op. Lekker als lunch met stokbrood en een salade.

Lees meer
Servische bonensoep, een gevulde soep

Servische bonensoep, een gevulde soep

​Servische bonensoep Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 4 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel snijplank met scherp...

Lees meer
Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, een complete maaltijd Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 8 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This