Breng in een pan met deksel zoveel water aan de kook dat de eieren volledig onder water kunnen staan. Leg, zodra het water kookt, de eieren met een soeplepel voorzichtig in het kokende water. Laat de eieren in 10-12 minuten hard koken. Haal de eieren uit het kokende water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren afkoelen.
Was en schil de Rettich en rasp deze grof. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel grof. Snij de augurk in kleine blokjes. Pel de eieren en prak drie eieren met een vork fijn. Snij het vierde ei in plakjes en houd apart.
Meng de rettich, appel, geprakte eieren, augurken en slasaus door elkaar, voeg eventueel een beetje peper en zout toe. Schep de salade op een leuke schaal en garneer met plakjes ei.
Tip
Deze salade is vers het lekkerste.
Notities
Rettich is een grote witte wortel, niet te verwarren met pastinaak. Rettich is groter en witter en smaakt anders. Rettich is familie van radijs en daar doet de smaak ook wel aan denken. Deze salade is lekker als aanvulling op de lunch of op stokbrood of een toastje. Bron: Mia Horyon, via Christ van Berlo