recept Truujesoep

Dit recept van Truujesoep is afkomstig van mijn zus Gert en wordt traditioneel met Carnaval in Limburg gegeten. Het is een soep die weinig tijd kost om te maken maar die heel goed vult, dus uitermate geschikt vóór of na een dagje stappen met de Vastelaovend.

Voor ongeveer 4 liter soep

Benodigdheden

  • soeppan van 5 liter
  • 1 houten lepel

Ingrediënten

  • 2 grote blikken witte bonen in tomatensaus (à 1 ltr.)
  • 1 grote prei
  • 2 uien
  • 2 grote aardappelen
  • 2 pakken gezeefde tomaten
  • 4 bouillontabletten of 4 el. bouillonpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rookworst
  • 30 gr. margarine of bakboter

 

Bereiding

Maak de prei goed schoon en snijd deze in ringen. Pel en snipper de uien fijn.

Smelt de boter in de soeppan en fruit hierin de uien en de prei, totdat de uien glazig zien. Doe er dan de witte bonen, de gezeefde tomaten en de bouillontabletten of bouillonpoeder bij. Breng het geheel rustig aan de kook en roer de soep regelmatig goed door.

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes en voeg deze toe als de soep kookt. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes en de rookworst in dunne plakjes.

Voeg de paprika en de rookworst toe aan de soep en laat de soep nog een half uurtje rustig doorkoken, totdat de aardappelen goed gaar zijn. Als je de soep te dik van consistentie vindt, voeg dan gerust nog wat water toe.

Lekker met donker brood

error:

Pin It on Pinterest

Share This