recept broccolisoep
voor 4 personen

Benodigdheden

  • 2 pannen van ong. 2 liter
  • zeef
  • kom
  • schuimspaan
  • snijplank met scherp mes
  • garde en houten lepel
  • soeplepel

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 40 gram margarine
  • 40 gram bloem
  • 2 bouillontabletten of 2 el bouillonpoeder
  • 1,25 liter water
ingrediënten broccolisoep

Bereiding broccolisoep

Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes, snij het onderste stuk van de stronk, schil de stronk en snij in stukjes. Doe het water met de bouillontabletten (of de bouillonpoeder) in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Doe de broccoli bij de bouillon in de pan en kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de broccoli met de schuimspaan uit de bouillon en doe over in de zeef.

Houd een paar roosjes broccoli apart voor de garnering.  Laat de bouillon een beetje afkoelen. Wrijf de broccoli met de bolle kant van de soeplepel door de zeef. Zet de andere pan op een middelhoog vuur en smelt daarin de boter, voeg dan de bloem in één keer toe en laat de bloem garen terwijl je continu goed roert met een garde of houten lepel (je weet dat de bloem gaar is als deze begint te “zweten”).

Voeg dan een beetje bouillon toe en roer tot een glad papje, wacht even totdat dit gekookt heeft en al het vocht goed is opgenomen, voordat je er opnieuw een beetje bouillon aan toevoegt, roer weer goed en wacht weer totdat het vocht goed is opgenomen in het boter-bloemmengsel. Blijf dit doen totdat alle bouillon verwerkt is en je een licht gebonden soep hebt. Voeg dan de gezeefde broccoli toe en doe als laatste de achtergehouden broccoliroosjes in de soep.

Tips

  • Als je de soep nog iets romiger wilt, dan kun je een scheutje kookroom of koffiemelk toevoegen.
  • Als je de broccoli minder fijn wilt, schep de broccoli uit de bouillon, doe over in de mengkom en pureer met de staafmixer.
error:

Pin It on Pinterest

Share This