recept broccolisoep
ingrediënten broccolisoep
voor 4 personen

Benodigdheden

  • 2 pannen van ongeveer 2 liter
  • zeef
  • kom
  • schuimspaan
  • snijplank met scherp mes
  • garde en houten lepel
  • soeplepel

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 40 gram margarine
  • 40 gram bloem
  • 2 bouillontabletten of 2 eetlepels bouillonpoeder
  • 1,25 liter water

Tips

  • Als je de soep nog iets romiger wilt, dan kun je een scheutje kookroom of koffiemelk toevoegen.
  • Als je de broccoli minder fijn wilt, schep de broccoli uit de bouillon, doe over in de mengkom en pureer met de staafmixer.

Bereiding broccolisoep

Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes, snij het onderste stuk van de stronk, schil de stronk en snij in stukjes. Doe het water met de bouillontabletten (of de bouillonpoeder) in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Doe de broccoli bij de bouillon in de pan en kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de broccoli met de schuimspaan uit de bouillon en doe over in de zeef.

Houd een paar roosjes broccoli apart voor de garnering.  Laat de bouillon een beetje afkoelen. Wrijf de broccoli met de bolle kant van de soeplepel door de zeef. Zet de andere pan op een middelhoog vuur en smelt daarin de boter, voeg dan de bloem in een keer toe en laat de bloem garen terwijl je continu goed roert met een garde of houten lepel (je weet dat de bloem gaar is als deze begint te “zweten”).

Voeg dan een beetje bouillon toe en roer tot een glad papje, wacht even totdat dit gekookt heeft en al het vocht goed is opgenomen, voordat je er opnieuw een beetje bouillon aan toevoegt, roer weer goed en wacht weer totdat het vocht goed is opgenomen in het boter-bloemmengsel. Blijf dit doen totdat alle bouillon verwerkt is en je een licht gebonden soep hebt. Voeg dan de gezeefde broccoli toe en doe als laatste de achtergehouden broccoliroosjes in de soep.

Meer soep

Winterse witte bonensoep

Winterse witte bonensoep

Witte bonensoep, op de één of andere manier kom je overal recepten tegen van erwtensoep, maar bij ons thuis werd deze soep minstens net zo vaak gegeten. Een echte stevige soep voor koude winterdagen. Het is een maaltijdsoep dus als je er brood of pannenkoeken bij serveert heb je een volledige maaltijd.

Lees meer
Romige Champignonsoep

Romige Champignonsoep

Deze romige champignonsoep van verse paddenstoelen uit het Limburgse Horst is lekker als tussendoortje of als voorgerecht.

Lees meer
Erwtensoep uit grootmoeders keuken

Erwtensoep uit grootmoeders keuken

Dit is een recept van mijn moeder. In ons gezin werd erwtensoep traditioneel met (zoete) pannenkoeken gegeten. Nog steeds vindt mijn dochter dat als we erwtensoep eten, daar pannenkoeken bij horen. Voor 8 tot 10 personen Benodigdheden soeppan van 5 liter diepe kom van...

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This