​Servische bonensoep

Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd.

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • soeppan van 4 liter
  • 1 houten lepel
  • snijplank met scherp mes

Ingrediënten

  • 1 liter blik witte  bonen in tomatensaus
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • 3 uien
  • 1 dikke prei
  • 50 gram magere spekblokjes
  • 10 gram boter of margarine
  • 1 liter water
  • 2 bouillontabletten of 2 eetlepels bouillonpoeder
  • 1 Spaanse peper (alleen als je van pittig houdt) 

Bereidingstijd 30 minuten

servische bonensoep

​Servische bonensoep bereiding

Maak de prei goed schoon en snij deze in ringen. Pel en snipper de uien fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij in kleine blokjes. Snij de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij heel fijn.

Smelt de boter in de soeppan en bak hierin de spekblokjes uit.

Doe de prei, uien en paprika en de Spaanse peper bij het spek in de pan en laat de groenten smoren totdat de prei en uien glazig zijn. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe samen met het water en de bouillontabletten of bouillonpoeder. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep een kwartiertje op een laag vuur doorkoken. Roer de soep regelmatig goed door.

Ook lekker

Vissoep met garnalen

Vissoep met garnalen

Dit vissoep recept met garnalen en zalm levert een goed gevulde soep op. Lekker als lunch met stokbrood en een salade.

Lees meer
Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, een complete maaltijd Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 8 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This