​Servische bonensoep

Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. 

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • soeppan van 4 liter
  • 1 houten lepel
  • snijplank met scherp mes

Ingrediënten

  • 1 liter blik witte  bonen in tomatensaus
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • 3 uien
  • 1 dikke prei
  • 50 gram magere spekblokjes
  • 10 gram boter of margarine
  • 1 liter water
  • 2 bouillontabletten of 2 eetlepels bouillonpoeder
  • 1 Spaanse peper (alleen als je van pittig houdt) 

Bereidingstijd 30 minuten

servische bonensoep

​Servische bonensoep bereiding

Maak de prei goed schoon en snij deze in ringen. Pel en snipper de uien fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij in kleine blokjes. Snij de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij heel fijn.

Smelt de boter in de soeppan en bak hierin de spekblokjes uit.

Doe de prei, uien en paprika en de Spaanse peper bij het spek in de pan en laat de groenten smoren totdat de prei en uien glazig zijn. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe samen met het water en de bouillontabletten of bouillonpoeder. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep een kwartiertje op een laag vuur doorkoken. Roer de soep regelmatig goed door.

Ook lekker

Broccolisoep

Broccolisoep

Deze broccolisoep is zo gemaakt. De soep is eenvoudig klaar te maken en is een heerlijke gezonde soep, boordevol vitamine C. Met slechts enkele ingrediënten zet je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel.

Lees meer
Een heldere kippenbouillon

Een heldere kippenbouillon

Deze zelf getrokken heldere kippenbouillon is gezond, lekker en redelijk eenvoudig thuis te maken. Restjes vries je in porties in, zodat je deze kunt gebruiken om andere soepen aan te maken. Dit doet wonderen voor de smaak.

Lees meer
Gebonden kippensoep

Gebonden kippensoep

Dit recept voor gebonden kippensoep is een lekkere krachtige soep voor op een koude winterdag. Het recept is gemakkelijk te maken en genoeg voor vier personen.

Lees meer
Limburgse Truujesoep

Limburgse Truujesoep

Truujesoep wordt traditioneel met Carnaval in Limburg gegeten. Het is een soep die weinig tijd kost om te maken maar die heel goed vult, dus uitermate geschikt vóór of na een dagje stappen met de Vastelaovend.  

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This