Duvelkessoep, een complete maaltijd
Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd.
Voor 8 personen
Benodigdheden
- soeppan van 4 liter
- 1 houten lepel
- dunschiller
- snijplank met scherp mes
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 3 bouillontabletten of 3 eetlepels bouillonpoeder
- bosje bladselderij
- 8 eetlepels ketjap
- 1 groot blik tomatenpuree
- ½ theelepel sambal
- 100 gram taugé
- 25 gram boter of margarine
- 2 liter water
Bereidingstijd 30 minuten
Bereiding Duvelkessoep
Maak de prei goed schoon en snij deze in ringen. Pel en snipper de ui fijn. Schil de wortel en snij deze in kleine blokjes. Draai kleine balletjes van het rundergehakt.
Smelt de boter in de soeppan en bak hierin de gehaktballetjes bruin.
Doe de prei, ui en wortel bij de gehaktballetjes in de pan en laat het geheel smoren totdat de prei en uien glazig zien. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten of bouillonpoeder toe aan het gehakt en de groenten en breng het geheel aan de kook.
Snij de bladselderij fijn en voeg deze met de ketjap, de tomatenpuree en de sambal toe aan de soep en roer goed door. Breng de soep weer aan de kook en laat de soep even doorkoken. Voeg vlak voor het opdienen de taugé toe aan de soep.
Meer soep
Een heldere kippenbouillon
Deze zelf getrokken heldere kippenbouillon is gezond, lekker en redelijk eenvoudig thuis te maken. Restjes vries je in porties in, zodat je deze kunt gebruiken om andere soepen aan te maken. Dit doet wonderen voor de smaak.
Gebonden kippensoep
Dit recept voor gebonden kippensoep is een lekkere krachtige soep voor op een koude winterdag. Het recept is gemakkelijk te maken en genoeg voor vier personen.
Limburgse Truujesoep
Truujesoep wordt traditioneel met Carnaval in Limburg gegeten. Het is een soep die weinig tijd kost om te maken maar die heel goed vult, dus uitermate geschikt vóór of na een dagje stappen met de Vastelaovend.
Winterse witte bonensoep
Witte bonensoep, op de één of andere manier kom je overal recepten tegen van erwtensoep, maar bij ons thuis werd deze soep minstens net zo vaak gegeten. Een echte stevige soep voor koude winterdagen. Het is een maaltijdsoep dus als je er brood of pannenkoeken bij serveert heb je een volledige maaltijd.
Konijn in het zuur – een heerlijk winters wildgerecht
Konijn in het zuur is een heerlijk winters wildgerecht, een ideale schotel voor feestelijke gelegenheden. Serveer met aardappelpuree en seizoengroentes.
Haas, een heerlijk wildrecept voor de feestdagen
Door het gebruik van karnemelk in de marinade krijgt de haas een hele lekkere zachte smaak. De karnemelk zorgt er voor dat de haas sneller gaar is.
Romige Champignonsoep
Deze romige champignonsoep van verse paddenstoelen uit het Limburgse Horst is lekker als tussendoortje of als voorgerecht.
Erwtensoep uit grootmoeders keuken
Dit is een recept van mijn moeder. In ons gezin werd erwtensoep traditioneel met (zoete) pannenkoeken gegeten. Nog steeds vindt mijn dochter dat als we erwtensoep eten, daar pannenkoeken bij horen. Voor 8 tot 10 personen Benodigdheden soeppan van 5 liter diepe kom van...
Konijn in saus met bier
Het recept voor konijn in saus, klaargemaakt in een grote braadpan met uien, laurierblaadjes, kruidnagel, tijm, appel, wortel en bier.
Aspergesoep
Asperges eet je vers, ook in de soep. Het seizoen loopt tot 24 juni. Voor het recept gebruik je schillen en kookvocht van de asperges uit de hoofdmaaltijd.
Beste Stefanie, ik las met veel plezier al die verschillende soepen maar aldus kippenbouillon maakt kan u de beenderen met groeten erbij nog lang ( uren) op het vuur laten de beenderen bezitten heel vele goede voedingsmiddelen die geneeskrachtig zijn.
Denise,
Ja dat klopt, Kippensoep wordt niets voor niets aangeraden bij griep en verkoudheden.