Duvelkessoep, een complete maaltijd
Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd.
Voor 8 personen
Benodigdheden
- soeppan van 4 liter
- 1 houten lepel
- dunschiller
- snijplank met scherp mes
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 3 bouillontabletten of 3 eetlepels bouillonpoeder
- bosje bladselderij
- 8 eetlepels ketjap
- 1 groot blik tomatenpuree
- ½ theelepel sambal
- 100 gram taugé
- 25 gram boter of margarine
- 2 liter water
Bereidingstijd 30 minuten
Bereiding Duvelkessoep
Maak de prei goed schoon en snij deze in ringen. Pel en snipper de ui fijn. Schil de wortel en snij deze in kleine blokjes. Draai kleine balletjes van het rundergehakt.
Smelt de boter in de soeppan en bak hierin de gehaktballetjes bruin.
Doe de prei, ui en wortel bij de gehaktballetjes in de pan en laat het geheel smoren totdat de prei en uien glazig zien. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten of bouillonpoeder toe aan het gehakt en de groenten en breng het geheel aan de kook.
Snij de bladselderij fijn en voeg deze met de ketjap, de tomatenpuree en de sambal toe aan de soep en roer goed door. Breng de soep weer aan de kook en laat de soep even doorkoken. Voeg vlak voor het opdienen de taugé toe aan de soep.
Meer soep
Servische bonensoep, een gevulde soep
Servische bonensoep Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd.Voor 4 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel snijplank met scherp...
Een heerlijk ouderwetse ossenstaartsoep
Dit recept voor ossenstaartsoep is lekker ouderwets, uit grootmoeders keuken. Deze soep is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam en gezond.
Zomerse tomatensoep van tante Carla
Deze zomerse tomatensoep, liefst met groentes uit eigen tuin, is eenvoudig klaar te maken. Heerlijk als voorgerecht bij de hoofdmaaltijd of als tussendoortje.
Haofpatensoep, een groentesoep uit eigen tuin
Hôfpatensoep is een soep die van oudsher gemaakt werd van groenten die tegen het einde van de zomer nog in de hôf (groentetuin) te vinden zijn. Goed voor je portemonnee en goed voor je gezondheid.
Broccolisoep
Deze broccolisoep is zo gemaakt. De soep is eenvoudig klaar te maken en is een heerlijke gezonde soep, boordevol vitamine C. Met slechts enkele ingrediënten zet je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel.
Een heldere kippenbouillon
Deze zelf getrokken heldere kippenbouillon is gezond, lekker en redelijk eenvoudig thuis te maken. Restjes vries je in porties in, zodat je deze kunt gebruiken om andere soepen aan te maken. Dit doet wonderen voor de smaak.
Gebonden kippensoep
Dit recept voor gebonden kippensoep is een lekkere krachtige soep voor op een koude winterdag. Het recept is gemakkelijk te maken en genoeg voor vier personen.
Limburgse Truujesoep
Truujesoep wordt traditioneel met Carnaval in Limburg gegeten. Het is een soep die weinig tijd kost om te maken maar die heel goed vult, dus uitermate geschikt vóór of na een dagje stappen met de Vastelaovend.
Winterse witte bonensoep
Witte bonensoep, op de één of andere manier kom je overal recepten tegen van erwtensoep, maar bij ons thuis werd deze soep minstens net zo vaak gegeten. Een echte stevige soep voor koude winterdagen. Het is een maaltijdsoep dus als je er brood of pannenkoeken bij serveert heb je een volledige maaltijd.
Konijn in het zuur – een heerlijk winters wildgerecht
Konijn in het zuur is een heerlijk winters wildgerecht, een ideale schotel voor feestelijke gelegenheden. Serveer met aardappelpuree en seizoengroentes.
Beste Stefanie, ik las met veel plezier al die verschillende soepen maar aldus kippenbouillon maakt kan u de beenderen met groeten erbij nog lang ( uren) op het vuur laten de beenderen bezitten heel vele goede voedingsmiddelen die geneeskrachtig zijn.
Denise,
Ja dat klopt, Kippensoep wordt niets voor niets aangeraden bij griep en verkoudheden.
Ketjap manis of ketjap asin ??
Beste Willeke, we adviseren om Ketjap manis te gebruiken voor dit recept