recept goulashsoep

Goulashsoep

Dit recept voor een heerlijke gevulde goulashsoep uit grootmoeders keuken is echt superlekker als tussendoortje en als voorgerecht.

ingrediënten goulashsoep
Voor 8 personen

Benodigdheden

  • soeppan van minstens 4 liter
  • houten lepel
  • garde
  • snijplank met scherp mes

Ingrediënten:

  • 30 gram margarine of bakboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 theelepel sambal
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 4 eetlepels tuinkruiden bouillon of 4 bouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder (afgestreken)
  • peper
  • 1 pond gaar soepvlees, klein gesneden
  • 2 liter koud water

 

 

Bereiding

Pel en snipper de ui fijn. Was de paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Was de prei en snij in dunne ringen. Laat de boter in een soeppan smelten en fruit hierin de ui.

Als de ui glazig is, doe dan de bloem bij de uien in de pan en laat de bloem zachtjes meebakken, zodat deze gaar wordt. Als de bloem gaar is (dat zie je doordat deze gaat “zweten”), doe er dan een scheut water bij en roer stevig met de garde of houten lepel tot het mengsel glad is.

Voeg dan weer water toe en roer weer goed door totdat het mengsel glad is, het is belangrijk dat het in de tussentijd zachtjes kookt. Als je een licht gebonden mengsel hebt, voeg dan de rest van het water toe en breng al roerend aan de kook.

Doe dan de tomatenpuree erbij en roer de soep opnieuw glad. Voeg vervolgens de paprika’s, prei, sambal, paprikapoeder, laurierblaadjes, wat peper en het soepvlees toe, samen met de bouillonpoeder of bouillontabletten. Laat de soep een half uurtje zachtjes doorkoken op een laag vuur.

Proef na een half uurtje of de soep voldoende op smaak is, voeg anders nog wat bouillonpoeder en/of sambal toe.

error:

Pin It on Pinterest

Share This