recept goulashsoep

Goulashsoep

Dit recept voor een heerlijke gevulde goulashsoep uit grootmoeders keuken is echt superlekker als tussendoortje en als voorgerecht.

Voor 8 personen

Benodigdheden

  • soeppan van minstens 4 liter
  • houten lepel
  • garde
  • snijplank met scherp mes

Ingrediënten:

  • 30 gram margarine of bakboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 theelepel sambal
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 4 eetlepels tuinkruiden bouillon of 4 bouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder (afgestreken)
  • peper
  • 1 pond gaar soepvlees, klein gesneden
  • 2 liter koud water

 

 

ingrediënten goulashsoep

Bereiding goulashsoep

Pel en snipper de ui fijn. Was de paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Was de prei en snij in dunne ringen. Laat de boter in een soeppan smelten en fruit hierin de ui.

Als de ui glazig is, doe dan de bloem bij de uien in de pan en laat de bloem zachtjes meebakken, zodat deze gaar wordt. Als de bloem gaar is (dat zie je doordat deze gaat “zweten”), doe er dan een scheut water bij en roer stevig met de garde of houten lepel tot het mengsel glad is.

Voeg dan weer water toe en roer weer goed door totdat het mengsel glad is, het is belangrijk dat het in de tussentijd zachtjes kookt. Als je een licht gebonden mengsel hebt, voeg dan de rest van het water toe en breng al roerend aan de kook.

Doe dan de tomatenpuree erbij en roer de soep opnieuw glad. Voeg vervolgens de paprika’s, prei, sambal, paprikapoeder, laurierblaadjes, wat peper en het soepvlees toe, samen met de bouillonpoeder of bouillontabletten. Laat de soep een half uurtje zachtjes doorkoken op een laag vuur.

Proef na een half uurtje of de soep voldoende op smaak is, voeg anders nog wat bouillonpoeder en/of sambal toe.

Meer soep

Broccolisoep

Broccolisoep

Deze broccolisoep is zo gemaakt. De soep is eenvoudig klaar te maken en is een heerlijke gezonde soep, boordevol vitamine C. Met slechts enkele ingrediënten zet je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel.

Lees meer
Een heldere kippenbouillon

Een heldere kippenbouillon

Deze zelf getrokken heldere kippenbouillon is gezond, lekker en redelijk eenvoudig thuis te maken. Restjes vries je in porties in, zodat je deze kunt gebruiken om andere soepen aan te maken. Dit doet wonderen voor de smaak.

Lees meer
Gebonden kippensoep

Gebonden kippensoep

Dit recept voor gebonden kippensoep is een lekkere krachtige soep voor op een koude winterdag. Het recept is gemakkelijk te maken en genoeg voor vier personen.

Lees meer
Limburgse Truujesoep

Limburgse Truujesoep

Truujesoep wordt traditioneel met Carnaval in Limburg gegeten. Het is een soep die weinig tijd kost om te maken maar die heel goed vult, dus uitermate geschikt vóór of na een dagje stappen met de Vastelaovend.  

Lees meer
Winterse witte bonensoep

Winterse witte bonensoep

Witte bonensoep, op de één of andere manier kom je overal recepten tegen van erwtensoep, maar bij ons thuis werd deze soep minstens net zo vaak gegeten. Een echte stevige soep voor koude winterdagen. Het is een maaltijdsoep dus als je er brood of pannenkoeken bij serveert heb je een volledige maaltijd.

Lees meer
Erwtensoep uit grootmoeders keuken

Erwtensoep uit grootmoeders keuken

Dit is een recept van mijn moeder. In ons gezin werd erwtensoep traditioneel met (zoete) pannenkoeken gegeten. Nog steeds vindt mijn dochter dat als we erwtensoep eten, daar pannenkoeken bij horen. Voor 8 tot 10 personen Benodigdheden soeppan van 5 liter diepe kom van...

Lees meer
Aspergesoep

Aspergesoep

Asperges eet je vers, ook in de soep. Het seizoen loopt tot 24 juni. Voor het recept gebruik je schillen en kookvocht van de asperges uit de hoofdmaaltijd.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This