Indische bonensoep

Indische bruine bonensoep

Het Culinair Geheugen
Dit recept voor Indische bruine bonensoep is lekker pittig en zit boordevol gezonde groenten.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Soep
Keuken Indische
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • soeppan 4 liter
  • houten lepel
  • dunschiller
  • snijplank met scherp mes
  • knoflookpers

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel margarine
  • 2 kleine uien
  • ½ prei
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 rookworst
  • 125 milligram ketjap
  • 1 bouillonablet of
  • 1 eetlepel bouillonpoeder
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Maak de prei goed schoon en snij deze in dunne ringen. Pel en snipper de ui fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij de paprika’s in kleine stukjes. Haal de knoflook door de knoflookpers of snij de knoflook heel fijn.
  • Verhit de margarine in de soeppan op middelhoog vuur en voeg zodra de boter gesmolten is, de ui, prei en paprika toe. Zet het vuur lager en laat de groenten een half uurtje smoren in de boter. Roer regelmatig even door.
  • Snij in de tussentijd de rookworst in dunne reepjes.
  • Voeg na een half uur de ketjap, sambal, knoflook en het bouillontablet of de bouillonpoeder toe aan de groenten. Roer goed door en laat nog even vijf minuten smoren.
  • Giet de bruine bonen af en doe ze samen met het water bij de groenten in de pan. Zet het vuur hoger, zodat de soep goed heet wordt, de soep niet meer laten koken.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gesneden rookworst door de soep.
  • Laat de soep met de worst nog vijf minuten staan voordat je deze opdient, zodat de rookworst ook goed warm wordt.

Tip

  • Je kunt ook een klein potje bruine bonen gebruiken (ca. 360 gram). De soep is dan iets minder goed gevuld.

Met dank aan Arlette Peeters voor dit recept van haar moeder.

Meer soep

Servische bonensoep, een gevulde soep

Servische bonensoep, een gevulde soep

​Servische bonensoep Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 4 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel snijplank met scherp...

Lees meer
Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, een complete maaltijd Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 8 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel...

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This