Een goed gevulde vissoep
Deze vissoep is lekker als lunch of met stokbrood en een salade erbij als complete maaltijd. Met dank aan Bertha en Ad Lisseveld voor dit heerlijke recept.

Voor 6 personen
Benodigdheden
- soeppan van 4 liter
- 1 houten lepel
- snijplank met scherp mes
- dunschiller
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 100 gram gepelde garnalen
- 250 gram kabeljauwfilet of andere stevige witvis
- 250 gram zalmfilet zonder huid
- 100 gram wortel
- 4 eetlepels tomatenpuree
- enkele takjes verse peterselie
- 100 gram vermicelli
- peper, zout, tijm, cayennepeper
- 1 laurierblaadje
- 1,5 liter water
- 2 visbouillontabletten
Bereiding vissoep
Pel en snipper de ui fijn. Schil de wortel en snij deze in dunne reepjes. Hak de verse peterselie fijn. Snij de vis in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm.
Verhit de olie in de soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig ziet, voeg de wortel toe en laat deze mee fruiten met de ui. Voeg de in stukken gesneden vis toe en bak deze kort mee.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even al roerend meebakken. Voeg dan een scheut water toe en roer goed door. Kruid het geheel met wat peper, zout, tijm en een klein snufje cayennepeper.
Voeg de rest van het water en de bouillontabletten toe en breng het geheel op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Als de soep kookt, het vuur op de laagste stand zetten en de soep ongeveer 10 minuten rustig laten koken.
Voeg dan de gepelde garnalen en de vermicelli toe en laat het geheel nog maximaal 5 minuten zachtjes koken totdat de garnalen en de vis gaar zijn. Roer de soep regelmatig goed door, de soep niet langer laten koken dan nodig is.
bereidingstijd 25 minuten
PIN IT
Ook lekker
Kabeljauw in tomatensaus – Ikan Ritja-Ritja
Ikan Ritja-Ritja: kabeljauw in een pittige tomatensaus op Indische wijze klaargemaakt met Spaanse pepers en verse gember.
Mosselen in witte wijnsaus
Deze mosselen in witte wijnsaus zijn gemakkelijk thuis te maken, serveer met stokbrood, knoflookboter en dipsausjes.
Gebakken vis met uiensaus, met dit recept zet je het in een handomdraai op tafel
Voor gebakken vis hoef je de deur niet uit, want met dit recept is het kinderspel om het thuis zelf te bereiden. Serveer met uiensaus en aardappelen.
Haringsalade met rode bieten
Haringsalade of hieringslaaj: In het katholieke zuiden van Nederland is Aswoensdag (de woensdag na de vastelaovend) de start van de vastentijd. Op Aswoensdag wordt bij wijze van onthouding traditioneel geen vlees gegeten net als op de vrijdagen in de vastentijd.
Deze hieringslaaj is echt een recept voor Aswoensdag.