Seuters gestoofde krielaardappelen uit ´s Gravendeel
Benodigdheden
- grote braadpan met deksel
- houten lepel
- borsteltje
- schilmesje
- vlamverdeler
Ingrediënten
- 1 kilo krielaardappeltjes ongeschild
- 100 -150 gram boter of margarine
- zout en peper
Instructies
- Was de aardappelen en borstel ze goed schoon, verwijder eventueel pitjes uit de aardappelen.
- Verhit de boter of margarine in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de aardappeltjes aan en schep ze regelmatig om. Kruid de aardappeltjes met wat zout en peper.
- Zet het vuur op de laagste stand (gebruik als je een gasfornuis hebt een vlamverdeler) en laat de aardappeltjes in ongeveer 3 -4 uur gaar stoven. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
- Serveer met mosterd, piccalilly of eventueel mayonaise.
Notities
Ook lekker
Gefrituurde eieren uit de Indonesische keuken – Telor bumbu bali
Deze gefrituurde eieren zijn lekker bij een Indonesische rijsttafel als vegetarische bijgerecht wanneer je groentebouillon gebruikt.
Sambal goreng boontjes – pittig gefruite boontjes
Serveer deze pittige sperzieboontjes als onderdeel van een rijsttafel of bij een van de andere Indische recepten uit het Culinair Geheugen.
Rendang van runderstoofvlees
Rendang van runderstooflappen wordt langzaam gestoofd in een kruidige saus op basis van creamed kokos (Santen).
Kersenpannenkoeken met custard en vanillesuiker
Deze kersenpannenkoeken zijn een zoete verwennerij met custard en vanillesuiker.
Kabeljauw in tomatensaus – Ikan Ritja-Ritja
Ikan Ritja-Ritja: kabeljauw in een pittige tomatensaus op Indische wijze klaargemaakt met Spaanse pepers en verse gember.
Ajam Pedis (hete kip)
Ajam Pedis of Indonesische hete kip zijn kippenpoten of kipkarbonades in een pan gebraden met hete pepers of Lomboks.
Friet bak je zo
Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.
12 eierkroketten voor bij de lunch
Deze eierkroketten zijn lekker als lunchgerecht of bij zelfgebakken frietjes met Zwitserse kaas en citroensap.
Wild zwijn braadstuk
Dit wild zwijn braadstuk moet 2 – 3 uur stoven met jeneverbessen voor het beste resultaat.
Eitje verstopt (achter spinazie)
Dit recept van eieren met spinazie is een van de succesrecepten van Betty Jacobs. Volgens Betty is dit het recept om kinderen op een goede manier groenten te laten eten. Haar kinderen en kleinkinderen vinden het heerlijk en wij ook.