Seuters gestoofde krielaardappelen uit ´s Gravendeel
Benodigdheden
- grote braadpan met deksel
- houten lepel
- borsteltje
- schilmesje
- vlamverdeler
Ingrediënten
- 1 kilo krielaardappeltjes ongeschild
- 100 -150 gram boter of margarine
- zout en peper
Instructies
- Was de aardappelen en borstel ze goed schoon, verwijder eventueel pitjes uit de aardappelen.
- Verhit de boter of margarine in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de aardappeltjes aan en schep ze regelmatig om. Kruid de aardappeltjes met wat zout en peper.
- Zet het vuur op de laagste stand (gebruik als je een gasfornuis hebt een vlamverdeler) en laat de aardappeltjes in ongeveer 3 -4 uur gaar stoven. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
- Serveer met mosterd, piccalilly of eventueel mayonaise.
Notities
Ook lekker
Vegetarische zuurkoolschotel met kapucijners en prei
Deze zuurkoolschotel met kapucijners en prei breng je op smaak met knoflook, geraspte kaas zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder en kerriepoeder.
Zaterdagse champignonkroketten
Om champignonkroketten zelf te maken, heb je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Gebruik groentebouillon voor vegetarische variant.
Frikadellen uit grootmoeders keuken
Deze frikadellen maak je met (o.a.) gehakt, bloem, paneermeel en ei en bak je in de pan. Ze zijn in een half uurtje klaar.
Gefrituurde eieren uit de Indonesische keuken – Telor bumbu bali
Deze gefrituurde eieren zijn lekker bij een Indonesische rijsttafel als vegetarische bijgerecht wanneer je groentebouillon gebruikt.
Sambal goreng boontjes – pittig gefruite boontjes
Serveer deze pittige sperzieboontjes als onderdeel van een rijsttafel of bij een van de andere Indische recepten uit het Culinair Geheugen.
Rendang van runderstoofvlees
Rendang van runderstooflappen wordt langzaam gestoofd in een kruidige saus op basis van creamed kokos (Santen).
Kersenpannenkoeken met custard en vanillesuiker
Deze kersenpannenkoeken zijn een zoete verwennerij met custard en vanillesuiker.
Kabeljauw in tomatensaus – Ikan Ritja-Ritja
Ikan Ritja-Ritja: kabeljauw in een pittige tomatensaus op Indische wijze klaargemaakt met Spaanse pepers en verse gember.
Ajam Pedis (hete kip)
Ajam Pedis of Indonesische hete kip zijn kippenpoten of kipkarbonades in een pan gebraden met hete pepers of Lomboks.
Friet bak je zo
Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.