Seuters gestoofde krielaardappelen uit ´s Gravendeel
Benodigdheden
- grote braadpan met deksel
- houten lepel
- borsteltje
- schilmesje
- vlamverdeler
Ingrediënten
- 1 kilo krielaardappeltjes ongeschild
- 100 -150 gram boter of margarine
- zout en peper
Instructies
- Was de aardappelen en borstel ze goed schoon, verwijder eventueel pitjes uit de aardappelen.
- Verhit de boter of margarine in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de aardappeltjes aan en schep ze regelmatig om. Kruid de aardappeltjes met wat zout en peper.
- Zet het vuur op de laagste stand (gebruik als je een gasfornuis hebt een vlamverdeler) en laat de aardappeltjes in ongeveer 3 -4 uur gaar stoven. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
- Serveer met mosterd, piccalilly of eventueel mayonaise.
Notities
Ook lekker
Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf
De römertopf is een soort stoomschaal van voor de tijd van stoomovens. Het is poreuze, aardewerken schaal met deksel. In de jaren ’70 was in vrijwel ieder Nederlands huishouden wel een römertopf te vinden.
Duvelkesvlees
Deze heerlijke schotel met Duvelkesvlees maak je van varkenspoulet, kipfilet of kippendijfilet, de bereidingswijze is hetzelfde.
Aardappelkoekjes, of riefkeuk in het Limburgse dialect
Aardappel geraspt, gebakken in boter met bloem en ei. Heerlijk eenvoudig en heerlijk bij een warme maaltijd.
Asperges met Hollandse botersaus
Verse Limburgse asperges met Hollandse saus, hoe lekker wil je het hebben? Een simpel recept voor een heerlijk gerecht.
Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees
Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...
Zo maak je zelf zuurkool
Het klinkt ingewikkelder dan het is om zelf zuurkool te maken. Je hebt niet veel meer nodig dan witte kool, ongeraffineerd zout, eventueel wat smaakmakers, een goed afsluitbare weckpot en een paar weken geduld.
Kip Pilav
Kip Pilav is lekker, eenvoudig te maken én door de toevoeging van fruit vinden kinderen dit ook heerlijk. Een win-win.
Babi Pangang
Lekker zoet en pittig varkenspoulet, serveer met Atjar Tjampoer, rijst en kroepoek. Het is ook lekker snel klaar.
Hongaarse uitjes van oma Agnes
Deze zoet-zure Hongaarse uitjes zijn lekker als bijgerecht of bij een barbecue. Maak ze klaar met rozijnen, suiker en kruidnagel/
Indonesische gehaktballetjes
Gehaktballetjes gemaakt met half-om-half gehakt, gekruid op Indonesische wijze met kerriepoeder, ketjap manis en atjar tjampoer.