zuurkool met witte bonen

Zuurkool met witte bonen

Het Culinair Geheugen
Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 - 6 personen

Benodigdheden

  • snijplank
  • scherp mes
  • kookpan met deksel
  • grote koekenpan of hapjespan
  • zeef
  • houten lepel

Ingrediënten
  

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 1 pot witte bonen ca 360 gram
  • 30 gram boter of margarine
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • De aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Breng de aardappelen met een beetje water en zout aan de kook. Laat de aardappelen in ongeveer 20-25 minuten gaar koken.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Smelt de boter in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg, als de boter bruin is, de zuurkool toe. Bak de zuurkool al omscheppend gaar en een beetje bruin.
  • Laat de witte bonen uitlekken in een zeef.
  • Controleer na 20 minuten of de aardappelen gaar zijn. Als je met een vork gemakkelijk in de aardappelen kunt prikken, dan zijn ze gaar.
  • Giet de aardappelen af, laat een klein beetje water in de pan bij de aardappelen en voeg de witte bonen toe. Laat de witte bonen warm worden bij de aardappelen.
  • Als de zuurkool gaar is, deze toevoegen aan de aardappelen en de witte bonen.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep alle ingrediënten goed door elkaar met de houten lepel.

Notities

Met dank aan Marij van Meijel voor het recept.
Trefwoord groentes, vegetarisch, zuurkool

Ook lekker

Zo maak je zelf zuurkool

Zo maak je zelf zuurkool

Het klinkt ingewikkelder dan het is om zelf zuurkool te maken. Je hebt niet veel meer nodig dan witte kool, ongeraffineerd zout, eventueel wat smaakmakers, een goed afsluitbare weckpot en een paar weken geduld.

Lees meer
Nasi, saus en rijstschotel

Nasi, saus en rijstschotel

Nasi, rijst en saus Hans van den Beuken, de vader van Marian, waar we dit recept van hebben ontvangen, heeft in zijn militaire diensttijd in Indonesië de Indonesische keuken ontdekt. Hij heeft een aantal gerechten leren maken van een mevrouw die hem onderdak gaf. Het...

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This