Kersenpannenkoek

Kersenpannenkoeken, zoals Tante Cox ze maakte

Het Culinair Geheugen
Kersenpannenkoeken met custard en vanillesuiker.
Bereidingstijd 15 minuten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • mengkom 
  • garde
  • koekenpan
  • soeplepel
  • bakspaan
  • vergiet of zeef
  • 2 grote platte borden

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • ½ liter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 300 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 30 gram boter of margarine
  • 250 gram ontpitte kersen potje ontpitte kersen op sap

Instructies
 

  • Laat de kersen uitlekken in een vergiet of zeef.
  • Klop de eieren los, voeg de melk, de vanillesuiker, de custardpoeder en het zout toe en klop het mengsel goed door elkaar. Voeg dan lepel voor lepel de bloem toe en roer steeds goed door het eimengsel totdat je een mooi egaal beslag hebt dat in een dik lint van een lepel afloopt.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een volle soeplepel beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig over de bodem van de pan. Verdeel ¼ van de kersen over het deeg, strooi er een beetje suiker over en schep dan nog zoveel beslag over de kersen zodat deze net bedekt zijn. Zet het vuur een beetje lager en laat de pannenkoek lichtbruin bakken. Keer de pannenkoek om en laat ook de andere kant mooi bruin bakken. Doe de pannenkoek over op een groot bord en dek dit af met een omgekeerd bord om de pannenkoek warm te houden.
  • Herhaal de bovenstaande stappen. Als het goed is, is dit voldoende voor 4 grote pannenkoeken.
  • Meestal is het pas na de tweede pannenkoek nodig om opnieuw een klontje boter in de pan te doen voordat je verder gaat met bakken.

Notities

Dit recept van Lies Cox, komt uit het kookschrift van Betty Jacobs. Lies was de buurvrouw van de familie Jacobs en werd door de kinderen tante Cox genoemd
Trefwoord kersen, pannenkoek

Ook lekker

Eitje verstopt (achter spinazie)

Eitje verstopt (achter spinazie)

Dit recept van eieren met spinazie is een van de succesrecepten van Betty Jacobs. Volgens Betty is dit het recept om kinderen op een goede manier groenten te laten eten. Haar kinderen en kleinkinderen vinden het heerlijk en wij ook.    

Lees meer
Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees

Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees

Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This