Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Het Culinair Geheugen
Een heerlijk exotische soep met noedels, gember en kruiden
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • soeppan van minimaal 3 liter
  • snijplank
  • scherp mes
  • houten lepel
  • soeplepel
  • klein kommetje
  • vork of kleine garde
  • garde

Ingrediënten
  

  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 stukje gemberwortel van ca. 2,5 centimeter
  • 150 gram tomatenpuree 1 groot blik en wat extra
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • flinke mespunt komijnpoeder
  • flinke mespunt knoflookpoeder
  • zout peper
  • 7,5 deciliter water
  • 2 bouillontabletten of 2 eetlepels bouillonpoeder
  • 40 gram bloem
  • 1 deciliter koffiemelk
  • 40 gram glasnoedels

Instructies
 

  • Pel de uien en snipper ze fijn. Verwijder het buitenste blad en het donkerste groen van de prei. Snij de prei in de lengte doormidden en was de prei goed. Snij de prei in dunne (halve) ringen. Schil de gember en snij of rasp de gember heel fijn.
  • Smelt de boter in de soeppan op middelhoog vuur en fruit daarin de gesnipperde ui totdat deze glazig ziet.
  • Voeg de prei toe en fruit deze enkele minuten mee met de ui.
  • Doe de gember, de tomatenpuree, azijn, suiker, ketjap, peper, korianderpoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder bij de uien en prei in de soeppan en roer goed door. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten meebakken terwijl je het regelmatig omschept.
  • Voeg het water en de bouillontabletten of bouillonpoeder toe, roer goed door en laat de soep op middelhoog vuur, rustig aan de kook komen. Roer af en toe goed door.
  • Meng in een klein kommetje de koffiemelk met de bloem en klop met een vork of kleine garde tot een glad papje.
  • Giet het koffiemelkmengsel al kloppend in de warme soep. Laat de soep nu nog even doorkoken terwijl ze bindt, roer regelmatig goed door.
  • Breek de glasnoedels iets fijner, voeg ze toe aan de soep en laat het geheel nog even op laag vuur doorkoken.
  • Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg anders nog wat peper, zout, specerijen of bouillonpoeder toe.

Tips

  • Een groot blik tomatenpuree heeft een inhoud van 140 gram, dat is net niet genoeg voor deze soep. Ik heb altijd ook een tube tomatenpuree in mijn koelkast liggen en vul het hiermee aan tot 150 gram.
  • Snij 70 gram achterham in fijne reepjes en voeg deze toe. Laat de soep dan nog even doorwarmen.
Trefwoord Chinees, exotisch, gember, noedels, soep

Ook lekker

Indische kippensoep

Indische kippensoep

Een lekker lichte exotische soep, op smaak gebracht met Spaanse peper, ketoembar, gember, ketjap manis, taugé en bieslook.

Lees meer
Vissoep met garnalen

Vissoep met garnalen

Dit vissoep recept met garnalen en zalm levert een goed gevulde soep op. Lekker als lunch met stokbrood en een salade.

Lees meer
Servische bonensoep, een gevulde soep

Servische bonensoep, een gevulde soep

​Servische bonensoep Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 4 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel snijplank met scherp...

Lees meer
Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, lekker bij de lunch

Duvelkessoep, een complete maaltijd Dit recept van Duvelkessoep hebben we gekregen van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 8 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This