amandelspijs in kerstbrood

Amandelspijs voor in brood of speculaas

Dit recept voor amandelspijs is heerlijk in een kerstbrood en gevulde speculaas en eenvoudig zelf te maken. Hiermee maak je 325 gram amandelspijs, dat is voldoende voor een grote kerststol (ook wel kerstbrood genoemd).

Bereidingstijd

10 minuten

Voor 325 gram amandelspijs

Benodigdheden

  • mengkom
  • houten lepel
  • fijne keukenrasp
  • plastic keukenfolie
  • citruspers

Ingrediënten

  • 150 gram fijn gemalen amandelen (amandelmeel zonder toevoegingen)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 klein ei
  • 1 biologische schoongeboende citroen

Bereiding amandelspijs

Doe de gemalen amandelen, de suiker en het ei in de mengkom. Rasp de schil van een halve citroen boven de mengkom (alleen het geel van de schil raspen), halveer de citroen en pers de citroen uit.

Voeg een theelepel van het citroensap bij het amandelmeel en roer het geheel met de houten lepel goed door elkaar. Kneed dan verder met je handen tot je een egale, stevige amandelspijs hebt. Wikkel de amandelspijs in keukenfolie en leg tot gebruik in de koelkast.

Tip

De amandelspijs is vrijwel direct te gebruiken maar is nog lekkerder als je deze een of enkele dagen voordat je hem nodig hebt maakt. De smaak komt dan beter tot zijn recht.

 

 

Ook lekker

Limburgse abrikozenvlaai

Deze Limburgse abrikozenvlaai is een heerlijke traktatie bij de koffie. Dit recept kun je met abrikozenpulp uit blik maken, of je maakt de vlaai helemaal zelf met verse abrikozen. Hou dan wel rekening met een langere voorbereidingstijd.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This