Amandelspijs voor in brood of speculaas
Dit recept voor amandelspijs is heerlijk in een kerstbrood en gevulde speculaas en eenvoudig zelf te maken. Hiermee maak je 325 gram amandelspijs, dat is voldoende voor een grote kerststol (ook wel kerstbrood genoemd).
Bereidingstijd
10 minuten
Voor 325 gram amandelspijs
Benodigdheden
- mengkom
- houten lepel
- fijne keukenrasp
- plastic keukenfolie
- citruspers
Ingrediënten
- 150 gram fijn gemalen amandelen (amandelmeel zonder toevoegingen)
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 1 klein ei
- 1 biologische schoongeboende citroen
Bereiding amandelspijs
Doe de gemalen amandelen, de suiker en het ei in de mengkom. Rasp de schil van een halve citroen boven de mengkom (alleen het geel van de schil raspen), halveer de citroen en pers de citroen uit.
Voeg een theelepel van het citroensap bij het amandelmeel en roer het geheel met de houten lepel goed door elkaar. Kneed dan verder met je handen tot je een egale, stevige amandelspijs hebt. Wikkel de amandelspijs in keukenfolie en leg tot gebruik in de koelkast.
Tip
De amandelspijs is vrijwel direct te gebruiken maar is nog lekkerder als je deze een of enkele dagen voordat je hem nodig hebt maakt. De smaak komt dan beter tot zijn recht.
Ook lekker
Zomerse aardbeienkwarktaart
Deze aardbeienkwarktaart is echt iets voor in zomer, lekker fris met verse aardbeien. Een tractatie voor jong en oud. Ook lekker als toetje.
Kruimelvlaai uit Limburg
Deze kruimelvlaai is echt Limburgs. Je maakt deze vlaai met banketbakkersroom, boter, eieren, gist, zonnebloemolie, bloem en margarine.
Verwen jezelf met deze heerlijke aardbeienvlaaitjes
Deze aardbeienvlaaitjes vormen een heerlijke traktatie, voor een kinderfeestje, als toetje of gewoon lekker bij een kopje koffie.
MonChoutaart lekker romig en fruitig
Monchoutaart, met deze tips zet je zo een heerlijke romige en fruitige taart op tafel. Hij moet alleen nog even opstijven.
Banketbakkersroom, om je vingers bij af te likken
Banketbakkersroom zelf maken is eenvoudiger dan je denkt. Heerlijk in soesjes of als bodempje bij een vruchtenvlaaitje.