Kruukplaetjes, koekjes uit de pan
Benodigdheden
- mengkom
- vork en houten lepel
- 2 grote borden
- keukenfolie
- koekenpan
- bakspatel
- keukenpapier
Ingrediënten
- 125 gram boter op kamertemperatuur + extra
- 125 gram kristalsuiker
- 250 gram tarwebloem
- ½ zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ½ losgeklopt ei
Instructies
- Doe de boter, de suiker en de bloem met het ei in de mengkom. Voeg de vanillesuiker, het zout en de kaneel toe. Meng het geheel met de vork door elkaar en kneed het daarna met de hand tot een samenhangende bal.
- Draai van het deeg balletjes en druk deze plat tot je schijfjes van 5 cm doorsnee en 1 cm dik hebt. Je kunt ook het deeg tot een rol van 5 cm doorsnee rollen en daar met een scherp mes schijfjes van ongeveer 1 cm dik van snijden.
- Leg de Kruukplaetjes op de borden, zorg dat ze elkaar niet overlappen en dek ze af met keukenfolie. Laat ze een nacht rusten in de koelkast.
- Doe de volgende dag een beetje boter op een keukenpapiertje en vet hiermee de koekenpan een beetje in. Laat de pan op middelhoog vuur warm worden en zet dan het vuur laag.
- Bak de koekjes aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar. Je kunt ongeveer 5-6 koekjes tegelijkertijd in de pan bakken. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
Ook lekker
Zalmmousse lekker bij de borrel
Deze zalmmousse met rode en roze zalm is lekker als onderdeel van een buffet en als borrelhap of voorgerecht met geroosterd brood.
Indische bruine bonensoep, lekker pittig
Deze Indische bruine bonensoep is pittig en zit boordevol met gezonde groentes. De soep is goed gevuld, lekker als lunch.
Vissoep met garnalen
Dit vissoep recept met garnalen en zalm levert een goed gevulde soep op. Lekker als lunch met stokbrood en een salade.
Mini quiche als party snack
Mini quiches Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches. Voor 24...
Gevulde tomaten uit de oven
Deze gevulde tomaten met gehakt en ui gaan eventjes in de oven, serveer met rijst en een lekker glas wijn en een salade.
Zwarte Kip uit Indonesië
Deze ‘Zwarte Kip’ uit Indonesië smaakt heerlijk exotisch. Serveer met rijst en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.