Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 mengkom
  • snijplank met scherp mes
  • garde en houten lepel
  • 2 diepe borden
  • 1 vork
  • 4 coupes of schaaltjes

Ingrediënten

  • 2 kleine blikjes zalm
  • 8 blaadjes sla
  • enkele takjes peterselie
  • peper, zout, paprikapoeder
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sherry
  • 2 eetlepel slagroom of koffiemelk
  • enkele halve schijfjes citroen

Bereiding zalmcocktail

Schep de mayonaise, tomatenketchup, worcestersaus, citroensap, sherry en slagroom in de mengkom en klop alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Laat de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Breek de zalm in stukken en schep door de saus. Leg in iedere coupe of schaaltje twee blaadjes sla.

Verdeel het zalmmengsel over de sla, garneer met een klein takje peterselie en een schijfje citroen en klaar is je zalmcocktail.

Ook lekker

Kipragout met champignons

Kipragout met champignons

Deze kipragout met champignons is lekker in een pasteitje als voorgerecht. Je kunt het ook met rijst, op een boterham, of bij een salade serveren.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This