Voor 4 personen
Benodigdheden
- 1 mengkom
- snijplank met scherp mes
- garde en houten lepel
- 2 diepe borden
- 1 vork
- 4 coupes of schaaltjes
Ingrediënten
- 2 kleine blikjes zalm
- 8 blaadjes sla
- enkele takjes peterselie
- peper, zout, paprikapoeder
- 3 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel worcestersaus
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sherry
- 2 eetlepel slagroom of koffiemelk
- enkele halve schijfjes citroen
Bereiding zalmcocktail
Schep de mayonaise, tomatenketchup, worcestersaus, citroensap, sherry en slagroom in de mengkom en klop alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Laat de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Breek de zalm in stukken en schep door de saus. Leg in iedere coupe of schaaltje twee blaadjes sla.
Verdeel het zalmmengsel over de sla, garneer met een klein takje peterselie en een schijfje citroen en klaar is je zalmcocktail.
Ook lekker
Zalmmousse lekker bij de borrel
Deze zalmmousse met rode en roze zalm is lekker als onderdeel van een buffet en als borrelhap of voorgerecht met geroosterd brood.
Kipragout met champignons
Deze kipragout met champignons is lekker in een pasteitje als voorgerecht. Je kunt het ook met rijst, op een boterham, of bij een salade serveren.
Kipcocktail, een feestelijk gerecht
Kipcocktail is bij uitstek een feestelijk gerecht. Garneer dit voorafje met peterselieblaadjes, zo smaakt het lekker en ziet het er ook nog mooi uit.
Het ultieme recept voor pasteitjesvulling
Pasteitjes uit grootmoeders keuken smaken heerlijk met dit recept: met kalfs- en varkenspoulet. De hoeveelheid is voldoende voor acht tot tien personen.