Hongaarse paprikakip
Benodigdheden
- braadpan of hapjespan met deksel
- houten lepel
- snijplank met scherp mes
- keukenpapier
Ingrediënten
- 8 kipdrumsticks
- 2 rode paprika’s
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel pikante paprikapoeder
- 2 theelepels tomatenpuree
- 2 deciliter room
- peper en zout
- 30 gram boter of margarine
Instructies
- Pel de ui en snij deze fijn. Pel de knoflook en snij deze fijn of pers de knoflook in de knoflookpers. Dep de drumsticks droog met wat keukenpapier, kruid ze met wat peper en zout.
- Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snij in grote stukken.
- Verhit de boter in de braadpan op middelhoog vuur tot het schuim wegtrekt en de boter licht verkleurt. Bak de drumsticks rondom mooi bruin. Zodra de drumsticks mooi bruin zijn, voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze mee in het braadvet.
- Voeg, als de ui glazig ziet, de paprika en de paprikapoeder toe en bak deze even mee. Voeg dan de tomatenpuree en een kopje heet water toe en roer goed door elkaar. Breng het geheel zachtjes aan de kook en zet het vuur op de laagste stand. Gebruik eventueel een vlamverdeler en laat het gerecht met het deksel op de pan ongeveer een half uur sudderen.
- Voeg, als de kip gaar is, de room toe en laat het geheel nog een half uur op heel laag vuur sudderen.
Tip
- Lekker met rijst en een salade.
Ook lekker
Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf
De römertopf is een soort stoomschaal van voor de tijd van stoomovens. Het is poreuze, aardewerken schaal met deksel. In de jaren ’70 was in vrijwel ieder Nederlands huishouden wel een römertopf te vinden.
Duvelkesvlees
Deze heerlijke schotel met Duvelkesvlees maak je van varkenspoulet, kipfilet of kippendijfilet, de bereidingswijze is hetzelfde.
Kip Pilav
Kip Pilav is lekker, eenvoudig te maken én door de toevoeging van fruit vinden kinderen dit ook heerlijk. Een win-win.
Babi Pangang
Lekker zoet en pittig varkenspoulet, serveer met Atjar Tjampoer, rijst en kroepoek. Het is ook lekker snel klaar.
Indonesische gehaktballetjes
Gehaktballetjes gemaakt met half-om-half gehakt, gekruid op Indonesische wijze met kerriepoeder, ketjap manis en atjar tjampoer.