Hongaarse kip

Hongaarse paprikakip

Het Culinair Geheugen
Kip drumsticks met rode paprika's
Voorbereidingstijd 15 minuten
Sudderen 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • braadpan of hapjespan met deksel
  • houten lepel
  • snijplank met scherp mes
  • keukenpapier 

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks
  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 deciliter room
  • peper en zout
  • 30 gram boter of margarine

Instructies
 

  • Pel de ui en snij deze fijn. Pel de knoflook en snij deze fijn of pers de knoflook in de knoflookpers. Dep de drumsticks droog met wat keukenpapier, kruid ze met wat peper en zout.
  • Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snij in grote stukken.
  • Verhit de boter in de braadpan op middelhoog vuur tot het schuim wegtrekt en de boter licht verkleurt. Bak de drumsticks rondom mooi bruin. Zodra de drumsticks mooi bruin zijn, voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze mee in het braadvet.
  • Voeg, als de ui glazig ziet, de paprika en de paprikapoeder toe en bak deze even mee. Voeg dan de tomatenpuree en een kopje heet water toe en roer goed door elkaar. Breng het geheel zachtjes aan de kook en zet het vuur op de laagste stand. Gebruik eventueel een vlamverdeler en laat het gerecht met het deksel op de pan ongeveer een half uur sudderen.
  • Voeg, als de kip gaar is, de room toe en laat het geheel nog een half uur op heel laag vuur sudderen.

Tip

  • Lekker met rijst en een salade.
Trefwoord drumsticks, hongaars, hoofdgerecht, kip, paprika´s

Ook lekker

Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf

Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf

De römertopf is een soort stoomschaal van voor de tijd van stoomovens. Het is poreuze, aardewerken schaal met deksel. In de jaren ’70 was in vrijwel ieder Nederlands huishouden wel een römertopf te vinden. 

Lees meer
Duvelkesvlees

Duvelkesvlees

Deze heerlijke schotel met Duvelkesvlees maak je van varkenspoulet, kipfilet of kippendijfilet, de bereidingswijze is hetzelfde.

Lees meer
Kip Pilav

Kip Pilav

Kip Pilav is lekker, eenvoudig te maken én door de toevoeging van fruit vinden kinderen dit ook heerlijk. Een win-win.

Lees meer
Babi Pangang

Babi Pangang

Lekker zoet en pittig varkenspoulet, serveer met Atjar Tjampoer, rijst en kroepoek. Het is ook lekker snel klaar.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This