gele rijst

Gele (Indische rijst)

Het Culinair Geheugen
Bereid deze gele rijst met kurkuma en kokos als onderdeel van een Indische rijsttafel.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indische
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • kookpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 400 gram rijst geen snelkookrijst
  • 7 deciliters water
  • 2 theelepels koenjit Kurkuma
  • 2 deciliter santen kokosroom of kokos crème
  • 4 blaadjes daun pandan pandanblad
  • 2 theelepels zout

Instructies
 

  • Breng in een pan met deksel het water met zout aan de kook.
  • Voeg de rijst, de santen, de koenjit en het pandanblad toe aan het kokende water.
  • Laat de rijst op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten droog koken. Roer regelmatig goed door, zodat de rijst niet aankoekt op de bodem van de pan.
  • Verwijder aan het einde van de kooktijd het pandanblad.
  • Zet het vuur uit en laat de rijst met het deksel op de pan nog wat nagaren

Tips

  • Voor dit recept gebruik je geen snelkookrijst. Ga in de winkel op zoek naar rijst die minstens 15 tot 20 minuten moet koken, zo krijg je voor dit recept het beste resultaat.
  • Daun pandan is vaak ingevroren bij een toko verkrijgbaar.

Notities

Recept Rick Custers.
Trefwoord rijst, rijsttafel
Friet bak je zo

Friet bak je zo

Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.

Lees meer

Ook lekker

Pin It on Pinterest

Share This