Duvelkesvlees
Benodigdheden
- hapjespan met deksel
- snijplank
- scherp mes
- houten lepel
- klein kommetje
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 kilo varkenspoulet of hamlappen in dobbelsteentjes gesneden
- 1 zakje nasi kruidenmix
- 8 eetlepels tomatenketchup
- 8 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels azijn
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels pindakaas
- Scheutje koffiemelk
- 40 gram boter of margarine
- 100 milliliter kokend water
- peper
- zout
- paprikapoeder
Instructies
- Doe de nasi kruidenmix in het kleine kommetje en giet het kokende water erop. Laat de nasikruiden minimaal 5 minuten wellen.
- Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Smelt de boter in de hapjespan op middelhoog vuur. Leg als de boter heet en lichtbruin is, het vlees in de pan en bak het poulet aan alle kanten mooi bruin.
- Voeg dan de tomatenketchup, de ketjap, de azijn en de gewelde nasikruiden toe aan het vlees en roer het goed door. Zet het vuur wat lager en laat het vlees ongeveer 10 minuten met het deksel half op de pan sudderen. Roer af en toe goed door.
- Maak, terwijl het vlees aan het sudderen is, de champignons schoon en snij deze in plakjes.
- Voeg de champignons en de pindakaas toe aan het vlees en roer goed door totdat je een mooie saus hebt en voeg een scheutje koffiemelk toe. Laat het duvelkesvlees nog 5 minuten op laag vuur sudderen. Proef of het gerecht op smaak is, voeg anders nog wat peper, zout of paprikapoeder toe.
Tips
- Duvelkesvlees is lekker bij rijst en een frisse salade maar smaakt ook heerlijk bij frietjes.
Notities
Ajam Pedis (hete kip)
Ajam Pedis of Indonesische hete kip zijn kippenpoten of kipkarbonades in een pan gebraden met hete pepers of Lomboks.
Wild zwijn braadstuk
Dit wild zwijn braadstuk moet 2 – 3 uur stoven met jeneverbessen voor het beste resultaat.
Saté van varkenshaas met pindasaus
Deze saté met pindasaus is gemaakt van varkenshaas. Je kunt de varkenshaas ook vervangen door kippendijfilet.
Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf
De römertopf is een soort stoomschaal van voor de tijd van stoomovens. Het is poreuze, aardewerken schaal met deksel. In de jaren ’70 was in vrijwel ieder Nederlands huishouden wel een römertopf te vinden.
Kip Pilav
Kip Pilav is lekker, eenvoudig te maken én door de toevoeging van fruit vinden kinderen dit ook heerlijk. Een win-win.
Ook lekker