Asperges met Hollandse botersaus
Benodigdheden
- grote pan zodat de asperges plat kunnen liggen
- dunschiller
- schilmesje
- snijplank
- langwerpige schaal
Ingredients
- 1,5 kilo ongeschilde asperges
- zout
- Hollandse botersaus zie recept
Instructions
- Schil de asperges met de dunschiller: leg de asperge op de snijplank en schil van het kopje naar beneden. Zorg ervoor dat alle asperges goed geschild zijn, anders kom je met eten draden tegen en dat is niet lekker. Snij ongeveer 3 centimeter van de onderkant van de asperges af. Bewaar eventueel de onderkanten en de schillen om er soep van te trekken.
- Leg de asperges op de bodem van de pan en doe er zoveel water bij dat de asperges net onder staan, voeg een snufje zout toe.
- Breng het water met de asperges aan de kook en laat 10 - 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Maak terwijl de asperges kookt de Hollandse botersaus (zie recept).
- De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.
- Controleer af en toe hoe gaar de asperges zijn, door voorzichtig in de asperge te prikken. Giet de asperges af als ze gaar zijn. Bewaar eventueel het kookvocht om er soep van te maken.
- Zet het vuur op de laagste stand, zet de pan nog even een minuutje terug op het vuur, zodat de asperges een beetje droogstomen en warm blijven.
- Leg de asperges op een langwerpige schaal en schenk er een beetje van de saus over. Doe de rest van de saus in een mooie sauskom.
- Lekker met gekookte of gebakken krielaardappeltjes en gebakken zalm.
Ook lekker
Sambal goreng boontjes – pittig gefruite boontjes
Serveer deze pittige sperzieboontjes als onderdeel van een rijsttafel of bij een van de andere Indische recepten uit het Culinair Geheugen.
Friet bak je zo
Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa is eenbijgerecht van komkommers, heerlijk bij een Indische rijsttafel.
Aardappelkoekjes, of riefkeuk in het Limburgse dialect
Aardappel geraspt, gebakken in boter met bloem en ei. Heerlijk eenvoudig en heerlijk bij een warme maaltijd.
Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees
Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...