Onderstaand recept is met ons gedeeld door Agnes Jacobs, het recept heeft ze een hele tijd geleden gekregen van een vriendin. De bodem van deze MonChoutaart wordt op een andere manier gemaakt dan andere recepten die ik ken, lekker.

Voor 12 punten

Benodigdheden

  • springvorm  (26 cm. doorsnee)
  • deegroller en hersluitbare diepvrieszak of keukenmachine
  • 3 mengkommen
  • handmixer
  • 1 vel bakpapier
  • bakkwastje of vel keukenpapier
  • lepel
  • spatel
  • steelpan
  • groot bord of schaal

Ingrediënten

  • 230 gram Maria koekjes
  • 100 gram boter of margarine en een klein beetje extra om de vorm in te vetten
  • 200 gram MonChou (verse roomkaas)
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • ¼ liter slagroom
  • 1 zakje klopvast
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 blikje kersen vlaaivulling (inhoud ± 430 gram)
Monchoutaart

Bereiding MonChoutaart

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapieren en vet de opstaande rand met de bakkwast of het keukenpapier in met een beetje boter. Breek de koekjes in kleine stukjes en doe ze in de plastic zak, sla ze met de deegroller tot fijne kruimels of maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe de koekkruimels in een mengkom. Smelt in de steelpan de boter op laag vuur.

Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Vermeng de boter met de koekkruimels en roer er de abrikozenjam doorheen. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven totdat je de vulling klaar hebt.

Doe de MonChou en de basterdsuiker in een mengkom. Klop dit mengsel met de mixer totdat het romig is en de suiker goed is opgenomen in de roomkaas.

Klop in de andere mengkom met de mixer de slagroom met de klopvast en vanillesuiker stijf. Voeg de geklopte slagroom toe aan het MonChoumengsel en klop nog even goed door elkaar. Doe het MonChoumengsel op de koekjesbodem in de springvorm en verdeel de vlaaivulling gelijkmatig hierover.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Tip

De bodem kan ook goed met Bastogne koeken gemaakt worden, ook lekker, de verhouding koekjes en boter blijft hetzelfde, de abrikozenjam is dan niet nodig.

Meer gebak

Kerstbrood voor een heerlijk kerstontbijt

Kerstbrood voor een heerlijk kerstontbijt

Kerstbrood, ook wel Kerststol genoemd Dit recept voor kerstbrood, ook wel kerststol genoemd, is afkomstig van de moeder van Ton Terraneo.  In het originele recept werd verse gist gebruikt. Verse gist is niet altijd verkrijgbaar daarom hebben wij het vervangen door...

Lees meer
Lekker frisse sinaasappelkwarktaart

Lekker frisse sinaasappelkwarktaart

Dit sinaasappelkwarktaart recept is afkomstig van Ans Hoeijmakers (van Akkies tuin in Melderslo). Het handgeschreven recept zat los in een kookboek van mevrouw Martha Litjens uit Horst. Het was niet helemaal compleet. We hebben het daarom naar eigen inzicht nog wat...

Lees meer
Glutenvrije appeltaart met schuimkop

Glutenvrije appeltaart met schuimkop

Glutenvrij Appeltaartje met schuimkop Soms krijgen we vragen voor glutenvrije gebakrecepten en dan proberen we het gewoon. Het proefpanel was enthousiast over deze appeltaart. Dit is de kleine glutenvrije variant van de appeltaart met schuimkop. Het lekkerste wordt de...

Lees meer
Aardbeienvlaai met een bodem van biscuitdeeg

Aardbeienvlaai met een bodem van biscuitdeeg

Voor 10 punten Ingrediënten deeg 60 gram bloem 15 gram maïzena mespunt zout 3 middelgrote eieren (kamertemperatuur) 90 gram suiker 1 zakje vanillesuiker zachte boter om de bodem mee in te vetten Vulling en garnering 1 portie banketbakkersroom 500 gram aardbeien 2...

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This