gevulde paprika´s

Vegetarisch gevulde paprika´s

Het Culinair Geheugen
Deze paprika´s zijn gevuld met rijst, kaas en champignons. Een kwartiertje in de oven en je hebt een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Benodigdheden

  • kleine hapjespan met deksel
  • grote kookpan met deksel
  • snijplank
  • scherp mes
  • lepel
  • lage ovenschaal van ongeveer 16 x 22 cm.
  • keukenrasp
  • houten lepel

Ingrediënten
  

  • 4 grote paprika’s in verschillende kleuren
  • 2 uien
  • 200 gram rijst geen snelkookrijst
  • 400 milliliter water
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • bouillontablet of 1 eetlepel bouillonpoeder
  • zout, peper en paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • Pel de ui en snipper deze fijn. Hak de dille fijn. Smelt in de hapjespan de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui in de boter totdat de ui glazig ziet. Doe de rijst bij de ui en laat deze ongeveer een minuut meebakken. Schenk dan het water bij de rijst en voeg de bouillontablet of bouillonpoeder en de dille toe. Breng de rijst rustig aan de kook en laat deze ongeveer 18 minuten met het deksel op de pan koken. Roer af en toe goed door. Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Voeg, als de rijst ongeveer 8 minuten gekookt heeft, de champignons toe aan de rijst en laat ze samen verder gaar worden.
  • Was de paprika’s terwijl de rijst kookt, snij de kapjes eraf en verwijder de zaadlijsten. Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Leg de paprika’s en de kapjes in het kokende water en laat ze op laag vuur 5 minuten koken. Haal de paprika’s uit het water en laat ze een beetje uitlekken. Zet de paprika’s met de opening naar boven in de ovenschaal.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Controleer na de kooktijd of de rijst goed gaar is. Roer de Parmezaanse kaas en de peterselie door de rijst en proef of de rijst voldoende op smaak is. Roer eventueel wat peper, zout en paprikapoeder door de rijst.
  • Vul de paprika’s met de rijst en leg het kapje erop. Schep enkele soeplepels water waarin de paprika’s gekookt zijn in de ovenschaal tussen de paprika’s.
  • Zet de schaal in de oven en laat in 10 - 15 minuten de paprika’s verder gaar worden.

Tips

  • Gebruik geen snelkookrijst voor dit recept. Ga in de winkel op zoek naar rijst die minstens 15 tot 20 minuten moet koken, zo krijg je het beste resultaat.
  • Paprika’s hebben een bolle onderkant en blijven daardoor niet goed rechtop staan. Dit kun je oplossen door een heel klein stukje van de onderkant af te snijden, dan staan ze steviger.
Trefwoord champignons, groentes, kaas, paprika´s, rijst

Ook lekker

Friet bak je zo

Friet bak je zo

Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.

Lees meer
Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees

Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees

Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This