Geraspte aardappelkoekjes
Benodigdheden
- schilmes of dunschiller
- keukenrasp
- zeef
- mengkom
- houten lepel
- koekenpan
- grote lepel
- bakspatel
- bord
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout
- 1 ei
- 30 gram boter of margarine
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp de aardappelen op de keukenrasp.
- Laat de geraspte aardappelen uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Doe de aardappelen over in de mengkom en kruid met wat peper en zout. Voeg het ei toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de bloem toe en roer deze door het aardappelmengsel.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de boter lichtbruin is, drie lepels van het mengsel in de pan, zodat je drie aardappelkoekjes krijgt.
- Druk de koekjes met de bakspatel een beetje plat in de pan. Bak de aardappelkoekjes mooi goudbruin, keer ze om en bak ook de andere kant mooi bruin en gaar. Haal de aardappelkoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Doe voor het bakken van een nieuwe portie aardappelkoekjes steeds een nieuw klontje boter in de pan, wacht tot dit lichtbruin is en bak dan de volgende aardappelkoekjes.
- Herhaal dit tot de geraspte aardappelen helemaal op zijn.
Tip
- Zet een vuurvaste ovenschaal klaar en verwarm je oven voor op 130 graden. Doe de uitgelekte aardappelkoekjes in de ovenschaal om ze warm te houden totdat je alle koekjes gebakken hebt.
Notities
ook lekker
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa is eenbijgerecht van komkommers, heerlijk bij een Indische rijsttafel.
Asperges met Hollandse botersaus
Verse Limburgse asperges met Hollandse saus, hoe lekker wil je het hebben? Een simpel recept voor een heerlijk gerecht.
Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees
Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...
Zo maak je zelf zuurkool
Het klinkt ingewikkelder dan het is om zelf zuurkool te maken. Je hebt niet veel meer nodig dan witte kool, ongeraffineerd zout, eventueel wat smaakmakers, een goed afsluitbare weckpot en een paar weken geduld.
Hongaarse uitjes van oma Agnes
Deze zoet-zure Hongaarse uitjes zijn lekker als bijgerecht of bij een barbecue. Maak ze klaar met rozijnen, suiker en kruidnagel/