Hongaarse uitjes

Hongaarse uitjes van oma Agnes

Het Culinair Geheugen
Deze uitjes zijn lekker als bijgerecht bij een koud buffet of bij een barbecue.
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 8 personen

Benodigdheden

  • steelpan
  • zeef of vergiet
  • kom
  • keukenweegschaal
  • houten lepel

Ingrediënten
  

  • 1 pot zoetzure zilveruitjes ca. 320 gram
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepels kerriepoeder

Instructies
 

  • Hang de zeef of het vergiet boven de kom en doe de zilveruitjes in de zeef.
  • Vang het vocht op en laat de uitjes uitlekken. Bewaar het vocht.
  • Doe de helft van het vocht van de uitjes met de tomatenketchup, het laurierblad, de kruidnagels, rozijnen, de basterdsuiker en de kerriepoeder in de steelpan. Roer alles goed door elkaar en voeg de zilveruitjes toe.
  • Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook, zet het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat de uitjes ongeveer 45 minuten rustig doorkoken.
  • Roer af en toe goed door.
  • Voeg,als er te veel vocht verdampt, nog enkele eetlepels van het vocht van de zilveruitjes toe en roer goed door.
  • Na 45 minuten zijn de Hongaarse uitjes klaar. Doe de uitjes over in een leuk schaaltje.
  • De uitjes laten afkoelen.

Notities

Met dank aan  Maud Muijtjens. Dit recept is afkomstig van haar grootmoeder Agnes.
Trefwoord bijgerecht, uitjes

Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees

Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees

Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...

Lees meer
Zo maak je zelf zuurkool

Zo maak je zelf zuurkool

Het klinkt ingewikkelder dan het is om zelf zuurkool te maken. Je hebt niet veel meer nodig dan witte kool, ongeraffineerd zout, eventueel wat smaakmakers, een goed afsluitbare weckpot en een paar weken geduld.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This