Hongaarse uitjes van oma Agnes
Benodigdheden
- steelpan
- zeef of vergiet
- kom
- keukenweegschaal
- houten lepel
Ingrediënten
- 1 pot zoetzure zilveruitjes ca. 320 gram
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 50 gram rozijnen
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepels kerriepoeder
Instructies
- Hang de zeef of het vergiet boven de kom en doe de zilveruitjes in de zeef.
- Vang het vocht op en laat de uitjes uitlekken. Bewaar het vocht.
- Doe de helft van het vocht van de uitjes met de tomatenketchup, het laurierblad, de kruidnagels, rozijnen, de basterdsuiker en de kerriepoeder in de steelpan. Roer alles goed door elkaar en voeg de zilveruitjes toe.
- Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook, zet het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat de uitjes ongeveer 45 minuten rustig doorkoken.
- Roer af en toe goed door.
- Voeg,als er te veel vocht verdampt, nog enkele eetlepels van het vocht van de zilveruitjes toe en roer goed door.
- Na 45 minuten zijn de Hongaarse uitjes klaar. Doe de uitjes over in een leuk schaaltje.
- De uitjes laten afkoelen.
Notities
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa is eenbijgerecht van komkommers, heerlijk bij een Indische rijsttafel.
Aardappelkoekjes, of riefkeuk in het Limburgse dialect
Aardappel geraspt, gebakken in boter met bloem en ei. Heerlijk eenvoudig en heerlijk bij een warme maaltijd.
Asperges met Hollandse botersaus
Verse Limburgse asperges met Hollandse saus, hoe lekker wil je het hebben? Een simpel recept voor een heerlijk gerecht.
Zuurkool met witte bonen, vegetarisch of met vlees
Zuurkool met witte bonen Deze zuurkool kun je prima eten als vegetarisch hoofdgerecht, wil je er toch liever vlees bij, dan serveer met braadworst of speklappen. snijplankscherp meskookpan met dekselgrote koekenpan of hapjespanzeefhouten lepel 1 kilo vastkokende...
Zo maak je zelf zuurkool
Het klinkt ingewikkelder dan het is om zelf zuurkool te maken. Je hebt niet veel meer nodig dan witte kool, ongeraffineerd zout, eventueel wat smaakmakers, een goed afsluitbare weckpot en een paar weken geduld.