Hongaarse uitjes van oma Agnes
Benodigdheden
- steelpan
- zeef of vergiet
- kom
- keukenweegschaal
- houten lepel
Ingredients
- 1 pot zoetzure zilveruitjes ca. 320 gram
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 50 gram rozijnen
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepels kerriepoeder
Instructions
- Hang de zeef of het vergiet boven de kom en doe de zilveruitjes in de zeef.
- Vang het vocht op en laat de uitjes uitlekken. Bewaar het vocht.
- Doe de helft van het vocht van de uitjes met de tomatenketchup, het laurierblad, de kruidnagels, rozijnen, de basterdsuiker en de kerriepoeder in de steelpan. Roer alles goed door elkaar en voeg de zilveruitjes toe.
- Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook, zet het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat de uitjes ongeveer 45 minuten rustig doorkoken.
- Roer af en toe goed door.
- Voeg,als er te veel vocht verdampt, nog enkele eetlepels van het vocht van de zilveruitjes toe en roer goed door.
- Na 45 minuten zijn de Hongaarse uitjes klaar. Doe de uitjes over in een leuk schaaltje.
- De uitjes laten afkoelen.
Notes
Sambal goreng boontjes – pittig gefruite boontjes
Serveer deze pittige sperzieboontjes als onderdeel van een rijsttafel of bij een van de andere Indische recepten uit het Culinair Geheugen.
Friet bak je zo
Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa is eenbijgerecht van komkommers, heerlijk bij een Indische rijsttafel.
Aardappelkoekjes, of riefkeuk in het Limburgse dialect
Aardappel geraspt, gebakken in boter met bloem en ei. Heerlijk eenvoudig en heerlijk bij een warme maaltijd.
Asperges met Hollandse botersaus
Verse Limburgse asperges met Hollandse saus, hoe lekker wil je het hebben? Een simpel recept voor een heerlijk gerecht.