Hongaarse uitjes

Hongaarse uitjes van oma Agnes

Het Culinair Geheugen
Deze uitjes zijn lekker als bijgerecht bij een koud buffet of bij een barbecue.
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 8 personen

Benodigdheden

  • steelpan
  • zeef of vergiet
  • kom
  • keukenweegschaal
  • houten lepel

Ingredients
  

  • 1 pot zoetzure zilveruitjes ca. 320 gram
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepels kerriepoeder

Instructions
 

  • Hang de zeef of het vergiet boven de kom en doe de zilveruitjes in de zeef.
  • Vang het vocht op en laat de uitjes uitlekken. Bewaar het vocht.
  • Doe de helft van het vocht van de uitjes met de tomatenketchup, het laurierblad, de kruidnagels, rozijnen, de basterdsuiker en de kerriepoeder in de steelpan. Roer alles goed door elkaar en voeg de zilveruitjes toe.
  • Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook, zet het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat de uitjes ongeveer 45 minuten rustig doorkoken.
  • Roer af en toe goed door.
  • Voeg,als er te veel vocht verdampt, nog enkele eetlepels van het vocht van de zilveruitjes toe en roer goed door.
  • Na 45 minuten zijn de Hongaarse uitjes klaar. Doe de uitjes over in een leuk schaaltje.
  • De uitjes laten afkoelen.

Notes

Met dank aan  Maud Muijtjens. Dit recept is afkomstig van haar grootmoeder Agnes.
Trefwoord bijgerecht, uitjes

Friet bak je zo

Friet bak je zo

Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This