recept speklappen
Voor vier personen

Benodigdheden

  • koekenpan
  • bakspatel

Ingrediënten

  • 400 gram magere speklappen
  • 40 gram boter of margarine
  • peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat

 

Bereiding speklappen

Kruid de speklapjes met een beetje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

Verhit in de koekenpan op middelhoog vuur de boter totdat deze lichtbruin is en bak hierin de speklapjes. Keer de speklapjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig worden.

 Tips

  • Speklapjes zijn lekker bij echte winterse gerechten als boerenkool- of zuurkoolstamppot. 
  • Je kunt de speklapjes ook op smaak brengen met mosterd: verdeel een eetlepel mosterd over beide kanten van de speklapjes, dat geeft een lekker pittige smaak.

Ook lekker

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes, onlosmakelijk verbonden met Kerst.. Doordat er geen alcohol in gebruikt wordt, is het ook heel geschikt voor kinderen.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This