recept speklappen
Voor vier personen

Benodigdheden

  • koekenpan
  • bakspatel

Ingrediënten

  • 400 gram magere speklappen
  • 40 gram boter of margarine
  • peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat

 

Bereiding speklappen

Kruid de speklapjes met een beetje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

Verhit in de koekenpan op middelhoog vuur de boter totdat deze lichtbruin is en bak hierin de speklapjes. Keer de speklapjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig worden.

 Tips

  • Speklapjes zijn lekker bij echte winterse gerechten als boerenkool- of zuurkoolstamppot. 
  • Je kunt de speklapjes ook op smaak brengen met mosterd: verdeel een eetlepel mosterd over beide kanten van de speklapjes, dat geeft een lekker pittige smaak.

Ook lekker

Persbericht: Kookboek Het Culinair Geheugen

Persbericht: Kookboek Het Culinair Geheugen

Kookboek Nu de dagen korter worden en we gedwongen thuis zitten, hebben we de keuken opnieuw ontdekt. En doordat Sint weer in het land is en de Kerst in aantocht, zijn we massaal op zoek naar een geschikt cadeau. Wat is er dan passender dan een kookboek? Nee, geen...

Lees meer
Runderpoulet met champignons

Runderpoulet met champignons

Het vlees in dit recept voor runderpoulet moet minstens drie uur sudderen, hoe langer hoe lekkerder. Serveer met champignonsaus en aardappelpuree.

Lees meer
Koffiemousse met banaan

Koffiemousse met banaan

Deze koffiemousse met banaan is lekker romig en eenvoudig thuis te maken. Serveer in aparte coupes met koffieboontjes om het af te maken.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This