Voor vier personen
Benodigdheden
- koekenpan
- bakspatel
Ingrediënten
- 400 gram magere speklappen
- 40 gram boter of margarine
- peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat
Bereiding speklappen
Kruid de speklapjes met een beetje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Verhit in de koekenpan op middelhoog vuur de boter totdat deze lichtbruin is en bak hierin de speklapjes. Keer de speklapjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig worden.
Tips
- Speklapjes zijn lekker bij echte winterse gerechten als boerenkool- of zuurkoolstamppot.
- Je kunt de speklapjes ook op smaak brengen met mosterd: verdeel een eetlepel mosterd over beide kanten van de speklapjes, dat geeft een lekker pittige smaak.
Ook lekker
Cognactaart met lange vingers
Dit cognactaart recept uit de jaren ’70 wordt gemaakt met lange vingers en Buisman. Lekker en relatief eenvoudig klaar te maken.
Wortelstamppot van winterpeen
Recept voor wortelstamppot van winterpeen, combineer met hachee of speklapjes. Lekker in de herfst of in de winter.
Herfstige Hachee
Dit recept voor hachee is heerlijk in de herfst om een paar uur op een laag vuurtje te laten pruttelen. Combineer met wortelstamppot.
Aardbeienvlaai met een bodem van biscuitdeeg
Voor 10 punten Ingrediënten deeg 60 gram bloem 15 gram maïzena mespunt zout 3 middelgrote eieren (kamertemperatuur) 90 gram suiker 1 zakje vanillesuiker zachte boter om de bodem mee in te vetten Vulling en garnering 1 portie banketbakkersroom 500 gram aardbeien 2...
Varkenshaas in champignonwijnsaus
Varkenshaas in champignonwijnsaus. Heerlijk voor een feestelijke maaltijd. Met wijnsuggestie.