recept speklappen
Voor vier personen

Benodigdheden

  • koekenpan
  • bakspatel

Ingrediënten

  • 400 gram magere speklappen
  • 40 gram boter of margarine
  • peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat

 

Bereiding speklappen

Kruid de speklapjes met een beetje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

Verhit in de koekenpan op middelhoog vuur de boter totdat deze lichtbruin is en bak hierin de speklapjes. Keer de speklapjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig worden.

 Tips

  • Speklapjes zijn lekker bij echte winterse gerechten als boerenkool- of zuurkoolstamppot. 
  • Je kunt de speklapjes ook op smaak brengen met mosterd: verdeel een eetlepel mosterd over beide kanten van de speklapjes, dat geeft een lekker pittige smaak.

Ook lekker

Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf

Kollemol, gehaktbrood uit de Römertopf

De römertopf is een soort stoomschaal van voor de tijd van stoomovens. Het is poreuze, aardewerken schaal met deksel. In de jaren ’70 was in vrijwel ieder Nederlands huishouden wel een römertopf te vinden. 

Lees meer
Duvelkesvlees

Duvelkesvlees

Deze heerlijke schotel met Duvelkesvlees maak je van varkenspoulet, kipfilet of kippendijfilet, de bereidingswijze is hetzelfde.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This