recept speklappen
Voor vier personen

Benodigdheden

  • koekenpan
  • bakspatel

Ingrediënten

  • 400 gram magere speklappen
  • 40 gram boter of margarine
  • peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat

 

Bereiding speklappen

Kruid de speklapjes met een beetje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

Verhit in de koekenpan op middelhoog vuur de boter totdat deze lichtbruin is en bak hierin de speklapjes. Keer de speklapjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig worden.

 Tips

  • Speklapjes zijn lekker bij echte winterse gerechten als boerenkool- of zuurkoolstamppot. 
  • Je kunt de speklapjes ook op smaak brengen met mosterd: verdeel een eetlepel mosterd over beide kanten van de speklapjes, dat geeft een lekker pittige smaak.

Ook lekker

Koffiemousse met banaan

Koffiemousse met banaan

Deze koffiemousse met banaan is lekker romig en eenvoudig thuis te maken. Serveer in aparte coupes met koffieboontjes om het af te maken.

Lees meer
Runderpoulet in donker bier

Runderpoulet in donker bier

Het runderpoulet wordt gestoofd in donker bier, zo worden ook de wat taaiere stukken lekker mals. Dit is lekker bij frietjes of op een broodje.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest