Voor vier personen
Benodigdheden
- koekenpan
- bakspatel
Ingrediënten
- 400 gram magere speklappen
- 40 gram boter of margarine
- peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat
Bereiding speklappen
Kruid de speklapjes met een beetje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Verhit in de koekenpan op middelhoog vuur de boter totdat deze lichtbruin is en bak hierin de speklapjes. Keer de speklapjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig worden.
Tips
- Speklapjes zijn lekker bij echte winterse gerechten als boerenkool- of zuurkoolstamppot.
- Je kunt de speklapjes ook op smaak brengen met mosterd: verdeel een eetlepel mosterd over beide kanten van de speklapjes, dat geeft een lekker pittige smaak.
Ook lekker
Gevulde tomaten uit de oven
Deze gevulde tomaten met gehakt en ui gaan eventjes in de oven, serveer met rijst en een lekker glas wijn en een salade.
Zwarte Kip uit Indonesië
Deze ‘Zwarte Kip’ uit Indonesië smaakt heerlijk exotisch. Serveer met rijst en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.
Boterkoek, voor onverwacht bezoek
Deze boterkoek is ideaal wanneer je onverwacht bezoek krijgt. Je hebt de ingrediënten waarschijnlijk in huis en het is snel klaar.
Nasi, saus en rijstschotel
Nasi, rijst en saus Hans van den Beuken, de vader van Marian, waar we dit recept van hebben ontvangen, heeft in zijn militaire diensttijd in Indonesië de Indonesische keuken ontdekt. Hij heeft een aantal gerechten leren maken van een mevrouw die hem onderdak gaf. Het...
Servische bonensoep, een gevulde soep
Servische bonensoep Dit recept voor Servische bonensoep is afkomstig van Will Huijs-Roeffen. Een goed gevulde soep, lekker als lunch of met een broodje erbij als complete maaltijd. Voor 4 personen Benodigdheden soeppan van 4 liter 1 houten lepel snijplank met scherp...