savooiekool

Savooiekool

Het Culinair Geheugen
Savooiekool is hetzelfde als groene kool. Serveer met aardappelpuree, warme stoofpeertjes en braadworst.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • kookpan met deksel (3 liter)
  • snijplank
  • scherp mes
  • houten lepel

Ingrediënten
  

  • 1 kleine savooiekool
  • 2 uien
  • 40 gram boter
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool en destronk van de kool. Was de kool goed, snij de kool in vieren en vervolgens inreepjes.
    Pel de uien en snij ze in ringen.
    Verhit in de pan op middelhoog vuur de boter totdat de botergoed warm is. Doe de uien bij de boter in de pan en zet het vuur een beetjelager. Bak de uien op laag vuur totdat ze glazig zijn, roer regelmatig goeddoor.
    Voeg de gesneden kool toe aan de uien in de pan en leg hetdeksel op de pan.
    Laat de savooiekool onder regelmatig roeren in ongeveer 15-20minuten gaar stoven. Doe er op het laatst zout en nootmuskaat naar smaak bij.
     

Tip

  • Savooiekool is van juni tot en met maart verkrijgbaar, niet alle supermarkten verkopen savooiekool, maar op de markt of bij een groenteboer is deze kool goed verkrijgbaar. 
     

Notities

Recept: Ineke Eickmans
Trefwoord groene kool, groentes, kool, savooiekool

Meer groentes

Schorseneren met een melksausje

Schorseneren met een melksausje

Schorseneren met een melksausje Een groente die niet mag ontbreken in ons culinair geheugen zijn schorseneren. Bij ons thuis werd het vroeger met enige regelmaat gegeten. Het schoonmaken is wel een klusje. Trek in ieder geval keukenhandschoenen aan want bij het...

Lees meer
Friet bak je zo

Friet bak je zo

Als je friet in kleine porties voorbakt en tussendoor goed laat uitlekken en afkoelen, krijg je het beste resultaat.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This