stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Het Culinair Geheugen
Stoofpeertjes heerlijk bij wild of als toetje bij ijs
Bereidingstijd 15 minuten
stooftijd 3 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Benodigdheden

  • grote kookpan met deksel
  • snijplank met scherp mes
  • dunschiller
  • vlamverdeler

Ingrediënten
  

  • 2 kilo Gieser Wildeman peren
  • 80 gram suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje
  • 2 steranijs

Instructies
 

  • Schil de peertjes met de dunschiller en laat de steeltjes eraan. Verwijder met een scherp mes de sterretjes aan de onderkant van de peertjes.
  • Doe de peertjes in een pan en voeg zoveel water toe dat de peertjes net onder water staan. Snij het vanillestokje open en voeg dit samen met de suiker, de kaneelstokjes en de steranijs toe aan het kookwater.
  • Breng het water met de peertjes aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt. Laat de peertjes op heel laag vuur 3-4 uur zachtjes stoven totdat ze mooi rood van kleur zijn. Als je een gasfornuis hebt, is het handig om een vlamverdeler te gebruiken.
  • Schep de peertjes uit het vocht en serveer ze op een mooie schaal.
  • De peertjes zijn zowel warm als koud heerlijk.

Tip

  • Laat het kookvocht afkoelen. Door de suiker en de specerijen heeft het vocht veel smaak gekregen en kun je het als een limonadesiroop gebruiken.

Notities

Heel fijn dat Jeroen Glim dit recept met ons wilde delen. Stoofpeertjes, onlosmakelijk verbonden met Kerst. Laat het kookvocht afkoelen. Door de suiker en de specerijen heeft het vocht veel smaak gekregen en kun je het als een limonadesiroop gebruiken. Doordat er geen alcohol in gebruikt wordt, is het ook heel geschikt voor kinderen.
Trefwoord dessert, fruit, peertjes, stoven, bijgerecht, wild

Ook lekker

Bierpap uit Venlo

Bierpap uit Venlo

Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This