Dit recept voor wentelteefjes is pure nostalgie. Het is een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. De onderstaande verhoudingen zijn een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.
Vermeng de suiker met de kaneel in een kommetje. Klop in de mengkom het ei met een vork of garde los. Voeg de kaneelsuiker toe aan het ei en klop goed door. Voeg de melk toe aan het ei-suikermengsel en roer goed door.
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij ze schuin doormidden.
Haal de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en stapel ze op elkaar in het diepe bord. Zorg ervoor dat het brood het eimengsel helemaal heeft opgenomen.
Laat in een koekenpan op middelhoog vuur de helft van de boter lichtbruin worden en bak de wentelteefjes in porties aan beide kanten lichtbruin. Gebruik voor een volgende portie de rest van de boter die je weer eerst op middelhoog vuur lichtbruin laat worden.
Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op een schaal en presenteer met suiker of jam.
Tip
In principe kun je al het oud brood gebruiken voor wentelteefjes maar wij vinden ze gemaakt met wit brood het lekkerste. Mocht je een keer suikerbrood over hebben, maak daar dan eens wentelteefjes van, ook heerlijk.