Vanillepudding met chocolade
Benodigdheden
- kookpan met een inhoud van 2 liter
- garde
- mixer
- klein kommetje
- lepel
- snijplank
- scherp mes of grove rasp
- 2 mengkommen
- keukenspatel of grote lepel
- kom van minimaal 1,5 liter
- keukenfolie
Ingrediënten
- 2 pakjes dr. Oetker kookpudding met vanillesmaak
- 1 liter halfvolle melk
- 2,5 deciliter slagroom
- 100 gram chocolade melk of puur
- 1 eetlepel suiker
Instructies
- Meng in het kleine kommetje de inhoud van de pakjes kookpudding met ongeveer 10 eetlepels koude melk.
- Breng de rest van de melk in de kookpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerend toe aan de warme melk. Zet de pan terug op het vuur, breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat de pudding op laag vuur onder regelmatig roeren 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet de pudding in een kom en dek meteen af met plastic keukenfolie. Zo voorkom je dat er vel op de pudding ontstaat. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet de pudding dan in de koelkast om volledig op te stijven.
- Na ongeveer 4 uur is de pudding volledig afgekoeld en voldoende opgesteven.
- Rasp de chocolade grof of hak deze met een scherp mes in kleine stukjes.
- Doe in een mengkom de slagroom met de suiker en klop dit met de mixer stijf.
- Doe de vanillepudding in de andere mengkom en klop deze met de mixer luchtig.
- Spatel de slagroom luchtig door de opgeklopte vanillepudding en doe de pudding over in een mooie kom. Verdeel de geraspte chocolade over de pudding.
Tip
- Je kunt de kookpudding ook een dag van tevoren maken. Laat deze tot de verdere verwerking afgedekt in de koelkast laten staan.
Notities
Ook lekker
Het hele jaar zomerse aardbeien
Als je de heerlijke smaak van zomerse aardbeien wilt bewaren voor later, maak er dan compote van. Heerlijk bij de vla of yoghurt.
Sterrebosch pudding uit Wijchen
Een pudding gemaakt met lange vingers, bitterkoekjes, kersenlikeur en custard. Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Chipolatapudding
Chipolata is een lekkere pudding met o.a. room, rozijnen, vanille en likeur.
Bierpap uit Venlo
Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.
Koffiebavarois, smullen
Deze koffiebavarois is het toetje voor koffieliefhebbers, lekker met cognac en afgemaakt met koffieboontjes.
Custardvla, lekker simpel
Custardvla is eenvoudig klaar te maken. Je hebt alleen custard, melk, suiker en zout nodig. Alleen nog even een paar uur wachten.