vanillepudding, foto Marleen Siebers

Vanillepudding met chocolade

Het Culinair Geheugen
Een heerlijke vanille kookpudding gegarneerd met chocolade.
Bereidingstijd 30 minuten
wachttijd 4 uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • kookpan met een inhoud van 2 liter
  • garde
  • mixer
  • klein kommetje
  • lepel
  • snijplank
  • scherp mes of grove rasp
  • 2 mengkommen
  • keukenspatel of grote lepel
  • kom van minimaal 1,5 liter
  • keukenfolie

Ingrediënten
  

  • 2 pakjes dr. Oetker kookpudding met vanillesmaak
  • 1 liter halfvolle melk
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 100 gram chocolade melk of puur
  • 1 eetlepel suiker

Instructies
 

  • Meng in het kleine kommetje de inhoud van de pakjes kookpudding met ongeveer 10 eetlepels koude melk.
  • Breng de rest van de melk in de kookpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerend toe aan de warme melk. Zet de pan terug op het vuur, breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat de pudding op laag vuur onder regelmatig roeren 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de pudding in een kom en dek meteen af met plastic keukenfolie. Zo voorkom je dat er vel op de pudding ontstaat. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet de pudding dan in de koelkast om volledig op te stijven.
  • Na ongeveer 4 uur is de pudding volledig afgekoeld en voldoende opgesteven.
  • Rasp de chocolade grof of hak deze met een scherp mes in kleine stukjes.
  • Doe in een mengkom de slagroom met de suiker en klop dit met de mixer stijf.
  • Doe de vanillepudding in de andere mengkom en klop deze met de mixer luchtig.
  • Spatel de slagroom luchtig door de opgeklopte vanillepudding en doe de pudding over in een mooie kom. Verdeel de geraspte chocolade over de pudding.

Tip

  • Je kunt de kookpudding ook een dag van tevoren maken. Laat deze tot de verdere verwerking afgedekt in de koelkast laten staan.
     

Notities

Dit recept hebben we ontvangen van Marleen Sieben, het recept komt van haar schoonmoeder Mia Sieben-Linssen en hoort bij het Culinair Geheugen van de familie.
Wij begrijpen wel dat het met speciale gelegenheden regelmatig op tafel komt. Het is een verrukkelijk toetje.
Foto's Marleen Sieben
Trefwoord choclade, dessert, Dr. Oetker, toetje, vanille

Ook lekker

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes, onlosmakelijk verbonden met Kerst.. Doordat er geen alcohol in gebruikt wordt, is het ook heel geschikt voor kinderen.

Lees meer
Koffiemousse met banaan

Koffiemousse met banaan

Deze koffiemousse met banaan is lekker romig en eenvoudig thuis te maken. Serveer in aparte coupes met koffieboontjes om het af te maken.

Lees meer
Luchtige vanillebavarois

Luchtige vanillebavarois

Deze vanillebavarois of vanillecreme is heerlijk luchtig. Je maakt het met gelatine, eieren, vanillesuiker, melk en een beetje zonnebloemolie.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This