Meng in het kleine kommetje de inhoud van de pakjes kookpudding met ongeveer 10 eetlepels koude melk.
Breng de rest van de melk in de kookpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerend toe aan de warme melk. Zet de pan terug op het vuur, breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat de pudding op laag vuur onder regelmatig roeren 2 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de pudding in een kom en dek meteen af met plastic keukenfolie. Zo voorkom je dat er vel op de pudding ontstaat. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet de pudding dan in de koelkast om volledig op te stijven.
Na ongeveer 4 uur is de pudding volledig afgekoeld en voldoende opgesteven.
Rasp de chocolade grof of hak deze met een scherp mes in kleine stukjes.
Doe in een mengkom de slagroom met de suiker en klop dit met de mixer stijf.
Doe de vanillepudding in de andere mengkom en klop deze met de mixer luchtig.
Spatel de slagroom luchtig door de opgeklopte vanillepudding en doe de pudding over in een mooie kom. Verdeel de geraspte chocolade over de pudding.
Tip
Je kunt de kookpudding ook een dag van tevoren maken. Laat deze tot de verdere verwerking afgedekt in de koelkast laten staan.
Notities
Dit recept hebben we ontvangen van Marleen Sieben, het recept komt van haar schoonmoeder Mia Sieben-Linssen en hoort bij het Culinair Geheugen van de familie.Wij begrijpen wel dat het met speciale gelegenheden regelmatig op tafel komt. Het is een verrukkelijk toetje.
Trefwoord choclade, dessert, Dr. Oetker, toetje, vanille