hangop

Hangop

Het Culinair Geheugen
Hangop gemaakt van yoghurt en slagroom is een romige verwennerij, combineer met zoet fruit voor een lekker en gezond nagerecht.
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • schone theedoek
  • grote mengkom of kleine teil
  • 6 wasknijpers
  • mengkom 
  • handmixer of garde
  • zeef
  • snijplank
  • mes
  • glazen kom van minstens 1,5 liter

Ingrediënten
  

  • 1 liter volle yoghurt
  • 1 blik perziken ca.425 gram
  • ¼ liter slagroom
  • 2 - 3 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Maak de theedoek vochtig onder stromend water en wring goed uit. Hang de theedoek in de grote mengkom of teil en zet deze met wasknijpers vast aan de rand van de kom of teil.
  • Giet de yoghurt op de theedoek, zet de kom in de koelkast en laat de yoghurt ongeveer 3 uur uitlekken.
  • Doe de yoghurt die achter is gebleven in de theedoek in de glazen kom en roer er met de garde 1- 2 eetlepels suiker door. Het uitlekvocht wordt niet verder gebruikt.
  • Laat de perziken uitlekken in de zeef en snij ze in stukjes.
  • Voeg de perziken toe aan de yoghurt en meng goed door elkaar.
  • Klop de slagroom met een el. suiker met de handmixer stevig.
  • Spatel de slagroom door het yoghurt-perziken mengsel zodat alles goed gemengd is.

Tip

  • Voor dit recept hebben we perziken uit blik gebruikt, je kunt natuurlijk ook voor ander fruit uit blik of vers fruit kiezen.

Notities

Recept van Maria Roeffen
Trefwoord lekker, toetje, yoghurt

Ook lekker

Bierpap uit Venlo

Bierpap uit Venlo

Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This