Hangop
Benodigdheden
- schone theedoek
- grote mengkom of kleine teil
- 6 wasknijpers
- mengkom
- handmixer of garde
- zeef
- snijplank
- mes
- glazen kom van minstens 1,5 liter
Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
- 1 blik perziken ca.425 gram
- ¼ liter slagroom
- 2 - 3 eetlepels suiker
Instructies
- Maak de theedoek vochtig onder stromend water en wring goed uit. Hang de theedoek in de grote mengkom of teil en zet deze met wasknijpers vast aan de rand van de kom of teil.
- Giet de yoghurt op de theedoek, zet de kom in de koelkast en laat de yoghurt ongeveer 3 uur uitlekken.
- Doe de yoghurt die achter is gebleven in de theedoek in de glazen kom en roer er met de garde 1- 2 eetlepels suiker door. Het uitlekvocht wordt niet verder gebruikt.
- Laat de perziken uitlekken in de zeef en snij ze in stukjes.
- Voeg de perziken toe aan de yoghurt en meng goed door elkaar.
- Klop de slagroom met een el. suiker met de handmixer stevig.
- Spatel de slagroom door het yoghurt-perziken mengsel zodat alles goed gemengd is.
Tip
- Voor dit recept hebben we perziken uit blik gebruikt, je kunt natuurlijk ook voor ander fruit uit blik of vers fruit kiezen.
Notities
Ook lekker
Het hele jaar zomerse aardbeien
Als je de heerlijke smaak van zomerse aardbeien wilt bewaren voor later, maak er dan compote van. Heerlijk bij de vla of yoghurt.
Sterrebosch pudding uit Wijchen
Een pudding gemaakt met lange vingers, bitterkoekjes, kersenlikeur en custard. Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Chipolatapudding
Chipolata is een lekkere pudding met o.a. room, rozijnen, vanille en likeur.
Bierpap uit Venlo
Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.
Koffiebavarois, smullen
Deze koffiebavarois is het toetje voor koffieliefhebbers, lekker met cognac en afgemaakt met koffieboontjes.