mini quiches

Mini quiches

Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches. 

 

Voor 24 stuks

Benodigdheden

  • bakplaat met een vel bakpapier
  • schilmesje
  • snijplank  
  • 1 kommetje
  • vork
  • theelepel
  • bord om de quiches op te presenteren

Ingrediënten

  • 1 pak a 24 stuks snackcups (merk: Jos Poell)
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • ½  ui
  • 1 ei 
  • 75 ml slagroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper, zout en paprikapoeder

bereidingstijd 20 minuten + 20 minuten oven

Bereiding mini quiches

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg het bakpapier op een bakblik en zet de snackcups erop.

Pel en snipper de ui heel fijn. Verdeel de ui over de snackcups, doe in iedere cupje een beetje geraspte kaas en verdeel de spekblokjes over de snackcups.

Klop het ei los met de slagroom. Roer de Italiaanse kruiden, peper, zout, paprika en de rest van de geraspte kaas goed door het losgeklopte ei en schep in iedere snackcup een flinke theelepel van het ei-roommengsel.

Bak de miniquiches in ongeveer 20 minuten gaar (als het eimengsel mooi lichtbruin is aan de bovenkant, dan zijn de quiches klaar).

Laat de piepkleine quiches afkoelen op de bakplaat.

Tip

Laat voor een vegetarische variant uit een deel van de snackcups de spekblokjes weg.

recept mini quiches

PIN IT

Ook lekker

Sinaasappelmarmelade, een recept uit het jaar 1927

Sinaasappelmarmelade, een recept uit het jaar 1927

Dit is een recept uit het jaar 1927 voor sinaasappelmarmelade. Tegenwoordig maken we jams en marmelades vaak met geleisuiker, die bestond in 1927 nog niet. Daarom maken we deze marmelade met gewone suiker. De verhouding suiker/vruchten zorgt ervoor dat de marmelade lang houdbaar is.

Lees meer
Mayonaise op traditionele wijze

Mayonaise op traditionele wijze

Met dit recept uit het jaar 1927 zet je met behulp van een staafmixer zo verse mayonaise op tafel. Je hebt alleen eierdooiers, slaolie. mosterd, azijn, peper en zout nodig.

Lees meer
Rettichsalade

Rettichsalade

Rettich is een pittige witte wortel die je in deze salade rauw mengt met gekookte eieren, appel, augurken en slasaus.

Lees meer
Wentelteefjes

Wentelteefjes

Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This