Mini quiches
Deze piepkleine quiches doen het altijd goed op feestjes. Het onderstaande recept is gebaseerd op 1 pak snackcups, als je er meer wilt maken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten. Op een bakblik voor een normale oven passen 72 miniquiches.
Voor 24 stuks
Benodigdheden
- bakplaat met een vel bakpapier
- schilmesje
- snijplank
- 1 kommetje
- vork
- theelepel
- bord om de quiches op te presenteren
Ingrediënten
- 1 pak a 24 stuks snackcups (merk: Jos Poell)
- 50 gram gerookte spekblokjes
- ½ ui
- 1 ei
- 75 ml slagroom
- 75 gram geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- peper, zout en paprikapoeder
bereidingstijd 20 minuten + 20 minuten oven
Bereiding mini quiches
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg het bakpapier op een bakblik en zet de snackcups erop.
Pel en snipper de ui heel fijn. Verdeel de ui over de snackcups, doe in iedere cupje een beetje geraspte kaas en verdeel de spekblokjes over de snackcups.
Klop het ei los met de slagroom. Roer de Italiaanse kruiden, peper, zout, paprika en de rest van de geraspte kaas goed door het losgeklopte ei en schep in iedere snackcup een flinke theelepel van het ei-roommengsel.
Bak de miniquiches in ongeveer 20 minuten gaar (als het eimengsel mooi lichtbruin is aan de bovenkant, dan zijn de quiches klaar).
Laat de piepkleine quiches afkoelen op de bakplaat.
Tip
Laat voor een vegetarische variant uit een deel van de snackcups de spekblokjes weg.
PIN IT
Ook lekker
Sinaasappelmarmelade, een recept uit het jaar 1927
Dit is een recept uit het jaar 1927 voor sinaasappelmarmelade. Tegenwoordig maken we jams en marmelades vaak met geleisuiker, die bestond in 1927 nog niet. Daarom maken we deze marmelade met gewone suiker. De verhouding suiker/vruchten zorgt ervoor dat de marmelade lang houdbaar is.
Mayonaise op traditionele wijze
Met dit recept uit het jaar 1927 zet je met behulp van een staafmixer zo verse mayonaise op tafel. Je hebt alleen eierdooiers, slaolie. mosterd, azijn, peper en zout nodig.
Rettichsalade
Rettich is een pittige witte wortel die je in deze salade rauw mengt met gekookte eieren, appel, augurken en slasaus.
Zaterdagse champignonkroketten
Om champignonkroketten zelf te maken, heb je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Gebruik groentebouillon voor vegetarische variant.
Loempia’s met chilisaus – Lumpia Ketjil
Deze Indische loempia´s in chilisaus zijn lekker bij een rijsttafel. Vries ze in en je hebt altijd een snack bij de hand.
Wentelteefjes
Pure nostalgie dit recept. Een lekker ontbijt- of lunchgerecht waarbij het oude brood uit je voorraadkast een goede bestemming krijgt. Dit is overigens een echt “op het heilige oog” recept. Als je het nog niet eerder gemaakt hebt, zijn de onderstaande verhoudingen een goed uitgangspunt maar misschien vind je het lekker om wat extra kaneel toe te voegen of wat meer suiker of juist wat minder.







Ik zou graag maandelijks de nieuwsbrief willen krijgen.
Nieuwsbrief