Koffielikeur als cadeau

Het Culinair Geheugen
De koffielikeur is eenvoudig om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een grote weckpot, een paar leuke flesjes en een week of vier geduld. Het recept is voldoende voor ongeveer 1,5 liter koffielikeur.
 
Bereidingstijd 15 minuten
wachttijd 28 dagen
Gang Drankjes
Keuken Internationaal, Nederlands
Porties 1.5 liter likeur

Benodigdheden

  • keukenweegschaal
  • weckpot van ca. 1,8 liter inhoud met deksel eraan vast en bijpassende rubberen ring
  • waterkoker of pan met 2,5 liter inhoud
  • grote maatbeker
  • zeef
  • trechter hersluitbare fles of flessen (bij elkaar 1,5 liter)

Ingrediënten
  

  • 1 liter zachte jenever jonge jenever 30% alcohol
  • 500 gram bruine kandijsuiker
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • 165 koffiebonen ca. 25 gram

Instructies
 

Voorbereiding

  • Was de weckpot en de rubberen ring heel goed af in een beetje heet sodawater. Spoel de weckpot en de rubberen ring goed na met schoon water en droog de rubberen ring heel goed af.
  • Kook 2 liter water, giet het water in de weckpot en laat dit enkele minuten staan. Giet het water uit de weckpot en zet de weckpot met de opening naar beneden op een schone theedoek om te laten drogen.

Bereiding

    • Doe de koffiebonen, de kandijsuiker, de vanillesuiker en de jenever in de weckpot.
    • Sluit de weckpot goed af met de rubberen ring en de klem. Schud de weckpot regelmatig goed om, zodat de suiker in de jenever oplost. Na ongeveer 4 weken is de suiker opgelost en de likeur goed op smaak.
    • Giet de likeur door een fijne zeef in een kom of maatbeker om de overgebleven koffiebonen eruit te zeven. Giet de likeur door een trechter in de hersluitbare flessen of flesjes.

    Tip

    • Doe de likeur als deze klaar is in leuke flesjes. Lekker bij de koffie en heel leuk om cadeau te doen.

    Notities

    Met dank aan Betty Jacobs voor het recept.
    Trefwoord cadeau, kersenlikeur, koffie

    Ook lekker

    Rettichsalade

    Rettichsalade

    Rettich is een pittige witte wortel die je in deze salade rauw mengt met gekookte eieren, appel, augurken en slasaus.

    Lees meer
    Romige hangop

    Romige hangop

    Maak hangop van slagroom en yoghurt, combineer met fruit en je hebt een heerlijk romig toetje vol met proteïnen en vitamine C.

    Lees meer

    Pin It on Pinterest

    Share This