Banketbakkersroom
Deze banketbakkersroom is te gebruiken als vulling voor gebak, bijvoorbeeld voor vruchtenvlaaitjes of soesjes.
Voor een halve liter room
Benodigdheden
- 1 litermaat
- steelpan
- garde
- houten lepel
- keukenzeef
- mengkom
- keukenweegschaal
- 1 kom van minimaal 1 liter
Ingrediënten
- 2,5 deciliter melk
- 1 grote eidooier
- 25 gram bloem
- 25 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
Bereiding
Doe de melk met het snufje zout in de steelpan. Breng de melk op middelhoog vuur aan de kook. Klop in de mengkom met de garde de eidooier met de suiker en vanillesuiker romig.
Zeef de bloem boven het ei-suikermengsel er roer de massa glad. Voeg, als de melk kookt, een scheutje hete melk bij het eimengsel en roer het goed door. Voeg de rest van de warme melk scheutje voor scheutje toe en roer steeds glad.
Doe het mengsel weer terug in de steelpan en breng het onder goed roeren opnieuw aan de kook. Laat de banketbakkersroom op laag vuur en onder goed roeren even doorkoken, totdat deze de consistentie van dikke vla heeft.
Doe de banketbakkersroom over in de kom en laat onder regelmatig roeren afkoelen. De banketbakkersroom pas afgedekt in de koelkast zetten als deze volledig is afgekoeld.