Deze aarbeienvlaaitjes kun je maken met zelfgebakken vlaaibodempjes of, als je daar geen tijd voor hebt, met gebaksschelpen of vlaaibodempjes die je kant en klaar in de winkel koopt. Het recept voor banketbakkersroom staat ook op deze site. 

Voor 8 stuks

Benodigdheden

  • steelpan
  • garde
  • 1 klein kommetje
  • snijplank met scherp mes
  • vergiet
  • 2 eetlepels
  • bakkwastje
  • groot bord of schaal

Ingrediënten

  • 8 vlaaibodempjes (zie recept) of 8 vlaaischelpen
  • 250 gram verse aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine
  • 10 eetlepels aardbeien- of bessensap (flesje)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 portie banketbakkersroom

Bereiding aardbeienvlaaitjes

Maak eerst de banketbakkersroom en laat deze volledig afkoelen. Week de gelatine 10 minuten in ruim voldoende water in het kleine kommetje. Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Snij grote aardbeien in plakjes en halveer kleinere aardbeien. Doe de aardbeien over in het vergiet en laat ze uitlekken.

Verwarm het aardbeien- of bessensap met de suiker in de steelpan op laag vuur totdat het bijna kookt, haal de steelpan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine op in het warme sap, laat het mengsel een beetje afkoelen.  

Schep op ieder vlaaibodempje 1,5 -2 eetlepels banketbakkersroom en leg de aardbeien op de banketbakkersroom. Verdeel met het kwastje een tot twee eetlepels van het gelatinemengsel gelijkmatig over de aardbeien.

error:

Pin It on Pinterest

Share This