Deze aarbeienvlaaitjes kun je maken met zelfgebakken vlaaibodempjes of, als je daar geen tijd voor hebt, met gebaksschelpen of vlaaibodempjes die je kant en klaar in de winkel koopt. Het recept voor banketbakkersroom staat ook op deze site.
Voor 8 stuks
Benodigdheden
- steelpan
- garde
- 1 klein kommetje
- snijplank met scherp mes
- vergiet
- 2 eetlepels
- bakkwastje
- groot bord of schaal
Ingrediënten
- 8 vlaaibodempjes (zie recept) of 8 vlaaischelpen
- 250 gram verse aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
- 10 eetlepels aardbeien- of bessensap (flesje)
- 2 theelepels suiker
- 1 portie banketbakkersroom
Bereiding aardbeienvlaaitjes
Maak eerst de banketbakkersroom en laat deze volledig afkoelen. Week de gelatine 10 minuten in ruim voldoende water in het kleine kommetje. Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Snij grote aardbeien in plakjes en halveer kleinere aardbeien. Doe de aardbeien over in het vergiet en laat ze uitlekken.
Verwarm het aardbeien- of bessensap met de suiker in de steelpan op laag vuur totdat het bijna kookt, haal de steelpan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine op in het warme sap, laat het mengsel een beetje afkoelen.
Schep op ieder vlaaibodempje 1,5 -2 eetlepels banketbakkersroom en leg de aardbeien op de banketbakkersroom. Verdeel met het kwastje een tot twee eetlepels van het gelatinemengsel gelijkmatig over de aardbeien.
Ook lekker
Kruukplaetjes, koekjes uit de pan
Kruukplaetjes, zijn koekjes uit de pan. Dit recept voor de armen, want je hebt geen oven nodig komt uit Goeree Overflakkee.
Boterkoek, voor onverwacht bezoek
Deze boterkoek is ideaal wanneer je onverwacht bezoek krijgt. Je hebt de ingrediënten waarschijnlijk in huis en het is snel klaar.
Amandelspijs, heerlijk in speculaas
Amandelspijs voor in brood of speculaas Dit recept voor amandelspijs is heerlijk in een kerstbrood en gevulde speculaas en eenvoudig zelf te maken. Hiermee maak je 325 gram amandelspijs, dat is voldoende voor een grote kerststol (ook wel kerstbrood...
Kerstbrood voor een heerlijk kerstontbijt
Kerstbrood, ook wel Kerststol genoemd Dit recept voor kerstbrood, ook wel kerststol genoemd, is afkomstig van de moeder van Ton Terraneo. In het originele recept werd verse gist gebruikt. Verse gist is niet altijd verkrijgbaar daarom hebben wij het vervangen door...
Lekker frisse sinaasappelkwarktaart
Dit sinaasappelkwarktaart recept is afkomstig van Ans Hoeijmakers (van Akkies tuin in Melderslo). Het handgeschreven recept zat los in een kookboek van mevrouw Martha Litjens uit Horst. Het was niet helemaal compleet. We hebben het daarom naar eigen inzicht nog wat...
Glutenvrije appeltaart met schuimkop
Glutenvrij Appeltaartje met schuimkop Soms krijgen we vragen voor glutenvrije gebakrecepten en dan proberen we het gewoon. Het proefpanel was enthousiast over deze appeltaart. Dit is de kleine glutenvrije variant van de appeltaart met schuimkop. Het lekkerste wordt de...