Deze aarbeienvlaaitjes kun je maken met zelfgebakken vlaaibodempjes of, als je daar geen tijd voor hebt, met gebaksschelpen of vlaaibodempjes die je kant en klaar in de winkel koopt. Het recept voor banketbakkersroom staat ook op deze site.
Voor 8 stuks
Benodigdheden
- steelpan
- garde
- 1 klein kommetje
- snijplank met scherp mes
- vergiet
- 2 eetlepels
- bakkwastje
- groot bord of schaal
Ingrediënten
- 8 vlaaibodempjes (zie recept) of 8 vlaaischelpen
- 250 gram verse aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
- 10 eetlepels aardbeien- of bessensap (flesje)
- 2 theelepels suiker
- 1 portie banketbakkersroom
Bereiding aardbeienvlaaitjes
Maak eerst de banketbakkersroom en laat deze volledig afkoelen. Week de gelatine 10 minuten in ruim voldoende water in het kleine kommetje. Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Snij grote aardbeien in plakjes en halveer kleinere aardbeien. Doe de aardbeien over in het vergiet en laat ze uitlekken.
Verwarm het aardbeien- of bessensap met de suiker in de steelpan op laag vuur totdat het bijna kookt, haal de steelpan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine op in het warme sap, laat het mengsel een beetje afkoelen.
Schep op ieder vlaaibodempje 1,5 -2 eetlepels banketbakkersroom en leg de aardbeien op de banketbakkersroom. Verdeel met het kwastje een tot twee eetlepels van het gelatinemengsel gelijkmatig over de aardbeien.
Ook lekker
Bak havermoutkoekjes in 30 minuten
Bak thuis in een half uurtje havermoutkoekjes met o.a. bakmeel, ei, boter, havermout citroen, vanille- en kristalsuiker.
Mokka schuimtaart met hazelnoten
Deze mokkaschuimtaart met twee schuimbodems, hazelnoten, eiwit, slagroom en koffie is lekker luchtig. Bak de 2 bodems apart.
Koekjestaart
Een lekkere en eenvoudig te maken taart met biscuitjes. Leuk om met kinderen te maken voor een partijtje.
Luxe advocaatbavaroisvlaai
Deze advocaatbavaroisvlaai lijkt ook wel een taart. Het is geen traditionele Limburgse vlaai maar een gevulde bladerdeegbodem.
Traditionele Tulband
Een tulband wordt traditioneel gebakken rond Kerstmis of Pasen. Een tulband wordt op een wat andere manier gemaakt dan een gewone cake, het is Moskovisch gebak, een beetje bewerkelijker dan gewone cake.
Speculaas voor Sinterklaas
Met dit recept voor speculaas voor Sinterklaas bak je je eigen koekjes voor het heerlijke avondje of gewoon lekker bij de koffie.