Rode kool
Dit recept voor verse rode kool uit grootmoeders keuken is heerlijk bij wildgerechten, stoofvlees en braadworst. Serveer met aardappelpuree en een goed glas wijn. Succes gegarandeerd.
Voor 6 personen
Benodigdheden
- 2 liter pan met deksel
- snijplank met groot snijmes
- schilmesje
- houten lepel
Ingrediënten
- 1 kleine rode kool
- 1 laurierblaadje
- 2 – 3 kruidnagels
- 2 zure appels
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel appelstroop
- scheutje azijn
- peper, zout, nootmuskaat
Bereiding
Maak de rode kool schoon door de buitenste bladeren te verwijderen. Snij de rode kool in vieren, verwijder de witte kern en snij de kool in dunne reepjes.
Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij in kleine stukjes. Breng de rode kool met de appeltjes in ongeveer 2 tot 2,5 deciliter water op een middelhoog vuur aan de kook. Een bodempje water is voldoende.
Voeg de kruidnagels, suiker, appelstroop, het laurierblaadje en wat peper, zout en nootmuskaat toe. Laat de kool in 30-40 minuten op laag vuur gaar koken met het deksel op de pan. Controleer regelmatig of er niet te veel van het water verdampt is.
Controleer na de kooktijd of de rode kool goed op smaak is, voeg anders nog wat peper, zout en nootmuskaat toe.