Rabarbermoes uit eigen tuin

In de tuin van mijn ouderlijk huis stond vroeger een rabarberstruik. Ik kan me herinneren dat we de rabarber zo van de struik aten, behoorlijk zuur. Maak je er moes van, dan is het verrassend lekker en fris.

Chocolade mousse
Voor 4 personen

Benodigdheden

  • snijplank
  • schilmesje of dunschiller
  • pan met deksel
  • vork

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • ½ deciliter water
  • 50 gram suiker

Bereiding rabarbermoes

De rabarberstelen wassen, dun schillen en in stukken van ongeveer 2 centimeter snijden. De rabarber met het water vlug aan de kook laten komen, en 10 – 15 minuten zachtjes laten koken (deksel op de pan!).

Controleer af en toe of er niet teveel water verdampt is. Als de rabarber goed gaar is, eventueel het overtollige kookvocht afgieten. De rabarber glad roeren, en op smaak brengen met de suiker, dan samen met de suiker nog even door laten koken.

Tip:

Als je de rabarber dun schilt, houdt deze zijn wat kenmerkende rode kleur.

Lekker als aanvulling op de warme maaltijd, of als toetje in combinatie met rijstepap, of Griekse yoghurt. 

Ook lekker

Pin It on Pinterest

Share This