Rabarbermoes uit eigen tuin
In de tuin van mijn ouderlijk huis stond vroeger een rabarberstruik. Ik kan me herinneren dat we de rabarber zo van de struik aten, behoorlijk zuur. Maak je er moes van, dan is het verrassend lekker en fris.
Voor 4 personen
Benodigdheden
- snijplank
- schilmesje of dunschiller
- pan met deksel
- vork
Ingrediënten
- 500 gram rabarber
- ½ deciliter water
- 50 gram suiker
Bereiding rabarbermoes
De rabarberstelen wassen, dun schillen en in stukken van ongeveer 2 centimeter snijden. De rabarber met het water vlug aan de kook laten komen, en 10 – 15 minuten zachtjes laten koken (deksel op de pan!).
Controleer af en toe of er niet teveel water verdampt is. Als de rabarber goed gaar is, eventueel het overtollige kookvocht afgieten. De rabarber glad roeren, en op smaak brengen met de suiker, dan samen met de suiker nog even door laten koken.
Tip:
Als je de rabarber dun schilt, houdt deze zijn wat kenmerkende rode kleur.
Lekker als aanvulling op de warme maaltijd, of als toetje in combinatie met rijstepap, of Griekse yoghurt.
Ook lekker
Slastamppot, een complete maaltijd
Slastamppot op grootmoeders wijze Dit recept voor slastamppot hebben we gekregen van Nel Gruntjens. Het is een lekker ouderwets recept waar haar kinderen vaak van hebben mogen genieten. Het is een complete schotel met groentes, vlees en aardappelen.Voor 4 personen...
Wortelstamppot van winterpeen
Recept voor wortelstamppot van winterpeen, combineer met hachee of speklapjes. Lekker in de herfst of in de winter.
Koffiemousse met banaan
Deze koffiemousse met banaan is lekker romig en eenvoudig thuis te maken. Serveer in aparte coupes met koffieboontjes om het af te maken.
Luchtige vanillebavarois
Deze vanillebavarois of vanillecreme is heerlijk luchtig. Je maakt het met gelatine, eieren, vanillesuiker, melk en een beetje zonnebloemolie.
Lekker luchtige aardappelpuree
Aardappelpuree maken lijkt simpel en dat is het ook, maar je moet wel de juiste ingrediënten en vooral hoeveelheden gebruiken om deze lekker luchtig te maken.