Rabarbermoes uit eigen tuin
In de tuin van mijn ouderlijk huis stond vroeger een rabarberstruik. Ik kan me herinneren dat we de rabarber zo van de struik aten, behoorlijk zuur. Maak je er moes van, dan is het verrassend lekker en fris.
Voor 4 personen
Benodigdheden
- snijplank
- schilmesje of dunschiller
- pan met deksel
- vork
Ingrediënten
- 500 gram rabarber
- ½ deciliter water
- 50 gram suiker
Bereiding rabarbermoes
De rabarberstelen wassen, dun schillen en in stukken van ongeveer 2 centimeter snijden. De rabarber met het water vlug aan de kook laten komen, en 10 – 15 minuten zachtjes laten koken (deksel op de pan!).
Controleer af en toe of er niet teveel water verdampt is. Als de rabarber goed gaar is, eventueel het overtollige kookvocht afgieten. De rabarber glad roeren, en op smaak brengen met de suiker, dan samen met de suiker nog even door laten koken.
Tip:
Als je de rabarber dun schilt, houdt deze zijn wat kenmerkende rode kleur.
Lekker als aanvulling op de warme maaltijd, of als toetje in combinatie met rijstepap, of Griekse yoghurt.
Ook lekker
Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa
Javaanse zoetzuur van komkommers/ Atjar Ketimoen Djawa Javaanse zoetzuur van komkommers oftewel Atjar Ketimoen Djawa is een eenvoudig klaar te maken bijgerecht van komkommers in azijn met Spaanse pepers, heerlijk bij een Indische rijsttafel. diepe schaal of...
Het hele jaar zomerse aardbeien
Als je de heerlijke smaak van zomerse aardbeien wilt bewaren voor later, maak er dan compote van. Heerlijk bij de vla of yoghurt.
Sterrebosch pudding uit Wijchen
Een pudding gemaakt met lange vingers, bitterkoekjes, kersenlikeur en custard. Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Aardappelkoekjes, of riefkeuk in het Limburgse dialect
Aardappel geraspt, gebakken in boter met bloem en ei. Heerlijk eenvoudig en heerlijk bij een warme maaltijd.
Chipolatapudding
Chipolata is een lekkere pudding met o.a. room, rozijnen, vanille en likeur.