Dit recept voor kokosmakrons heb ik gekregen van Mia Smits, een dorpsgenote. Het is een fijn recept dat gemakkelijk en snel te maken is, daarbij is het glutenvrij. Dus geschikt voor mensen met een glutenallergie.
Voor 18 koekjes
Benodigdheden
- 2 mengkommen
- klein kommetje
- rasp
- handmixer
- spatel
- lepel
- bakpapier
- taartrooster
Ingrediënten
- 150 gram geraspte kokos
- 125 gram suiker
- 2 eiwitten
- 1 citroen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Zorg ervoor dat je alleen het gele van de schil raspt, hier zit de meeste smaak in. Het witte van de schil is een beetje bitter. Vang de citroenrasp op in het kleine kommetje.
Vermeng de suiker met de geraspte kokos in een mengkom. Doe de eiwitten in de andere vetvrije mengkom en klop ze met de mixer stijf. Spatel de kokos, suiker en citroenrasp door het eiwit.
Leg op het bakblik van je oven een vel bakpapier. Vorm met de lepel 18 ronde bergjes van dezelfde grote op het bakpapier en druk ze een beetje aan, zorg voor wat ruimte tussen de bergjes.
Bak de kokosmakrons in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en doe ze over op het taartrooster om ze af te laten koelen.
Tip
Als je het wilt combineren met een andere traktatie denk dan eens aan chocoladetruffels, samen smaken ze heerlijk bij een kopje koffie.