Custardvla
Benodigdheden
- kookpan met een inhoud van 2 liter
- garde
- klein kommetje
- lepel
- glazen kom van minstens 1,5 liter
- plastic keukenfolie
Ingrediënten
- 1 liter halfvolle melk
- 45 gram custard
- 25 gram suiker
- 1 mespunt zout
Instructies
- Meng in het kleine kommetje de custard met de suiker en ongeveer 10 eetlepels koude melk, roer dit heel goed door elkaar.
- Breng de rest van de melk in een kookpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur zodra de melk kookt. Voeg het custard-suikermengsel al roerend toe aan de warme melk. Zet de pan terug op het vuur, breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat de vla op laag vuur onder regelmatig roeren enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Giet de vla in een kom en dek meteen af met plastic keukenfolie. Zo voorkom je dat er vel op de vla ontstaat. Laat de vla afkoelen tot kamertemperatuur en zet de kom dan in de koelkast om volledig af te koelen.
Tips
- Zet de kom met de vla in een bak koud water, laat de vla al roerend afkoelen. Op die manier ontstaat er geen vel.
Het hele jaar zomerse aardbeien
Als je de heerlijke smaak van zomerse aardbeien wilt bewaren voor later, maak er dan compote van. Heerlijk bij de vla of yoghurt.
Sterrebosch pudding uit Wijchen
Een pudding gemaakt met lange vingers, bitterkoekjes, kersenlikeur en custard. Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Chipolatapudding
Chipolata is een lekkere pudding met o.a. room, rozijnen, vanille en likeur.
Bierpap uit Venlo
Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.
Koffiebavarois, smullen
Deze koffiebavarois is het toetje voor koffieliefhebbers, lekker met cognac en afgemaakt met koffieboontjes.