Bereiding 

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint met het maken van de cake. Vet het cakeblik in met een beetje boter of bekleed het cakeblik met het bakpapier, zorg dat het bakpapier een klein stukje boven de rand van de cakevorm uitsteekt, dat is handig met het uit de vorm halen van de cake. Verwarm de oven voor op 160º C.

Verdeel de boter in stukjes en doe deze met de suiker, vanillesuiker, de melk en het zout in de mengkom. Klop de boter met de suiker tot een romige en luchtige massa. Voeg dan een ei toe en klop het mengsel totdat het ei goed in het boter-suikermengsel is opgenomen. Verwerk zo alle eieren een voor een, voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei goed in het mengsel is opgenomen. Spatel  het zelfrijzend bakmeel in porties door het ei-botermengsel, zodat het beslag luchtig blijft.

Doe het beslag over in het cakeblik en laat de cake in 75 minuten goudbruin en gaar bakken. Prik aan het einde van de baktijd met een satéprikker in de cake om te controleren of deze gaar is, als de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de cake nog 10 minuutjes in de oven afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat op het taartrooster verder afkoelen.

Tips

  • Voor een langwerpig cakeblik is het handig als je twee lange stroken bakpapier gebruikt die wat over de rand heen steken, één strook in de breedte en een in de lengte van het cakeblik.
  • Voor een alternatief bekijk het arretjescake recept.
Voor één cake

Benodigdheden

  • langwerpig cakeblik (26-28 cm. lengte)
  • mengkom
  • handmixer
  • bakkwastje
  • bakpapier
  • spatel
  • satéprikker
  • taartrooster
  • groot bord of langwerpige schaal om de cake op te presenteren.

 

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram basterdsuiker
  • 250 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels melk
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 5 eieren (op kamertemperatuur)
  • boter om de vorm in te vetten
recept cake bakken

Pin It on Pinterest

Share This