Voor 4 personen
Benodigdheden
- 1 pan met deksel van ongeveer 2 liter
- 1 vergiet
- snijplank met aardappelschilmes
- kom
- klein kommetje
- vork
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 5 eetlepels slasaus
- ½ kleine ui
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Sperziebonensalade
Was de boontjes en snij de puntjes eraf, verwijder eventuele draadjes. Doe de bonen in de pan met een bodem water en breng dit met het deksel op de pan op een middelhoog vuur aan de kook.
Laat de boontjes 20 minuten koken en controleer dan of ze gaar zijn. Giet de boontjes af in het vergiet en spoel ze na met koud water. Laat de boontjes afkoelen.
Pel en snipper de ui heel fijn. Meng in het kleine kommetje de slasaus, de mosterd en azijn. Breng op smaak met zout en peper en roer de gesnipperde ui door de saus. Doe de boontjes over in de kom en meng met de saus.
Tip
Deze salade kan heel goed een dag van te voren gemaakt en in de koelkast bewaard worden. De smaken krijgen dan de kans om goed in te trekken.