Yoghurt met vanillesmaak
Dit ‘recept’ komt uit het culinair geheugen van Marjo. We aten vaak na de warme maaltijd vla of pap als toetje. Soms zelf gekookt en soms uit de fles van de melkboer.
Later kwam daar ook Saroma bij, een poeder dat je opklopte met wat melk en dan 10 minuutjes liet opstijven in de koelkast.
Mijn tante Jo, waar ik af en toe mocht logeren, klopte de Saroma op met yoghurt.
Ik weet nog dat ik dat een enorme traktatie vond. Lekker fris en toch een beetje zoet. Een voorloper van vanilleyoghurt. Saroma als zelfstandig merk bestaat niet meer, het merk is tegenwoordig onderdeel van Dr. Oetker.
Voor 4 personen
Benodigdheden
- handmixer
- mengkom
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 0,5 ltr. magere yoghurt
- 1 pakje Dr. Oetker vanille kloppudding
- 4 chocolaatjes
Bereiding
Doe de yoghurt in de mengkom. Roer de kloppudding door de yoghurt en klop het mengsel in enkele minuten luchtig met de mixer. Verdeel de yoghurt over de glaasjes.
Laat de saromayoghurt 15 minuten opstijven in de koelkast.
Garneer met de chocolaatjes.
Tip
De kloppudding van dr. Oetker is er ook in de smaak aardbeien, ook een lekkere variatie met yoghurt. Garneer deze met verse aardbeien of stukjes banaan.
Kun je dit toetje ook dag van tevoren maken?
Ja hoor, dat kan zeker.