Voor 4 personen
Benodigdheden
- koekenpan
- 3 diepe borden
- vork
- bakspatel
Ingrediënten
- 4 platte stukken kaas van ongeveer 60 gram per stuk (bij voorkeur jong belegen)
- 3 eetlepels bloem
- 1 ei losgeklopt
- 5 eetlepels paneermeel
- 30 gram boter
Bereiding
Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord en het paneermeel in het derde diepe bord.
Haal de kaasplakken een voor een door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel van de kaasplakken af. Verhit de boter in de koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kaasplakken in de pan als de boter lichtbruin van kleur is. De kaasplakken niet schuiven in de pan. Laat de kaasplakken in enkele minuten goudbruin bakken aan beide kanten.
De kaasplakken zijn het lekkerste als je ze meteen serveert.
Echt gigalekker deze!
Smelt op je tongetje!
Een warm gevoel in je buik!
HEERLIJK!!!!
Goed om te horen, ik vind de kaasplakken ook heerlijk, vooral in combinatie met stamppot rauwe andijvie.